23948sdkhjf

Undgå byggefejl: Fyld værktøjskassen med viden, mester !

Fejl i byggeriet er en dyr omgang, og derfor kan det betale sig at sikre uvildighed i sin research efter korrekte løsninger. Fonden BYG-ERFA udgiver nu 10 nye erfaringsblade, hvis validerede byggeteknisk viden holder - både på byggepladsen og i Voldgiftsretten.

Fejl og skader i byggeriet bliver let en bekostelig affære at udbedre, og derfor kan det betale sig at undgå dem fra starten. I den forbindelse er det afgørende, at man er kritisk i sin research efter korrekte løsninger allerede i projekteringen. Her er det vigtigt at træffe valg, der er funderet i valid uvildig viden, og som er baseret på erfaringer fra forskning og praksis i byggebranchen, forklarer Susanne Pouline Svendsen, direktør i Fonden BYG-ERFA i en pressemeddelelse

- Når vi udgiver erfaringsblade med byggeteknisk valideret indhold flere gange årligt, er målet at undgå skader i byggeriet og dermed spare private og offentlige bygherrer - ja, samfundet - for store udgifter til reparationer og renoveringer, siger hun

Glem Google - lyt til eksperterne
- Erfaringsbladene fra Fonden BYG-ERFA er forfattet af eksterne forfattere og valideret af Teknikergruppen, der består af ni uvildige eksperter. De skal blive enige om de eksakte løsninger og ordlyd i erfaringsbladene - og det sikrer en grundighed og uvildighed, som mange glemmer vigtigheden af, fremhæver Susanne Pouline Svendsen.
- Mange mennesker finder i dag meget af den viden, de skal bruge, på nettet. Her findes artikler og videoer om snart sagt alt. Men finder man sin byggefaglige viden via Google eller andre søgemaskiner, kan det være svært at vurdere, om den anviste løsning er den mest korrekte. Det kan være umuligt at vurdere, om kilden nu også har helt styr på, hvad der kan opstå af skader og fejl ved netop dét byggetekniske valg”.

Stå stærkt i Voldgiftsretten
Med udgangspunkt i BYG-ERFAs erfaringsblade kan man som fagperson være sikker på, at den faglige uvildighed er intakt og den byggetekniske løsning både er bygbar og holdbar.
- Derfor tager dommerne ofte udgangspunkt i den viden, som BYG-ERFAs erfaringsblade formidler, når de træffer afgørelser i byggeretlige stridigheder i Voldgiftsretten. Vores lange liste af erfaringsblade kan derfor bruges som tjekliste for, hvilke klassiske fejl og faldgrupper du skal være opmærksom på i projekteringen og ved udførelsen, siger Susanne Pouline Svendsen.

De 10 nye erfaringsblade:
• Brug af regnvand fra tage til wc-skyl og vaskemaskiner
• Forebyggelse af revner i CLT-elementer
• Fugt i kældervægge og fundamenter - årsager
• Fugt i kældervægge og fundamenter - afhjælpning
• Opstropning af afløbsledninger under bygninger
• Overfaldeimprægnering af murværk
• Pumpeanlæg for drænvand
• Renoveringspuds - anvendelse og virkemåde
• Termisk brud i glas
• Undgå kælderoversvømmelse
Alle erfaringsblade findes på www.byg-erfa.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079