23948sdkhjf

Vinduer bygger bro på tekniske skoler

Vi skal have endnu flere dygtige håndværkere i Danmark. Sådan har budskabet i mange år lydt fra både politikere og arbejdsmarkedets parter. Hos vinduesproducenten KPK Døre og Vinduer bakker man op om det budskab, og derfor har virksomheden nu etableret samarbejder med en række erhvervsskoler, hvor formålet er at skabe større sammenhæng mellem teori og praksis:
Det skriver vinduesproducenten i en pressemeddelelse,

- Vi har indgået samarbejdsaftaler med flere forskellige erhvervsskoler, hvor vi løbende tager ud på skolerne med vores produkter og står for nogle af undervisningsmodulerne. Her underviser vi eleverne i dør- og vinduesbranchen, og målet er således at styrke håndværksfaget ved at bygge bro, så teorien kommer endnu tættere på praksis, fortæller Peter Bechmann, der er salgschef i KPK.

Frisk pust i undervisningen
En af skolerne, der allerede har etableret en fast undervisningsaftale med KPK, er U/Nord i Hillerød. Her ønsker man ligesom vinduesproducenten at styrke håndværket, og de to parter har derfor for nylig indgået samarbejdet. Og på U/Nord er man glad for ordningen. Det fortæller Jens Hildebrandt, der er faglærer på tømreruddannelsen:

- Det hjælper os med konkret erfaring og opdateret viden i forhold til dør- og vinduesprodukter, som vores elever møder til daglig ude hos sin mester. Vi oplever også, at vores elever er meget glade for KPK-oplæggene, som giver et friskt pust i undervisningen og får eleverne til at spidse ører, forklarer Jens Hildebrandt.

Læs også: Vinduesproducent investerer i ny teknologi for at sikre dansk produktion

Aftalen mellem virksomhed og skole er meget fleksibel og afhænger i høj grad af, hvad skolen har behov for. Typisk sender KPK en konsulent ud, som holder oplæg om eksempelvis forskellige typer af døre og vinduer, fremstilling af produkterne eller giver gode råd om alt lige fra produktvalg til montering.
- Det gode håndværk er vigtigt for os i forhold til at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Som vinduesproducent har vi således også et stort ansvar i forhold til at styrke håndværket hos den kommende generation. Derfor er vi rigtig glade for at have indgået et samarbejde med U/Nord i Hillerød og flere andre tekniske skoler for på den måde at bygge bro mellem teori og praksis, forklarer Peter Bechmann.

Hjælp til flere erhvervsskoler
Udover samarbejdet med U/Nord i Hillerød arbejder KPK også sammen med Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten, Roskilde Tekniske Skole, Techcollege i Aalborg og Svendborg Erhvervsskole, og vinduesproducenten er samtidig i dialog med andre skoler om et kommende samarbejde.
- Vi er rigtig glade for vores nuværende samarbejder, men vil gerne have endnu flere aftaler i hus. I øjeblikket er vi således også i dialog med flere andre skoler. Oprindeligt var det planen at etablere samarbejder med flere skoler i 2020, men på grund af corona har vi været nødt til at nedjustere, forklarer Peter Bechmann og fortsætter:

Læs også: Nu omsætter Inwido Denmark for over en milliard kroner

- Udover at styrke håndværket er samarbejdet jo også med til at øge kendskabet til vinduer og døre ude hos de håndværkere, som i fremtiden skal arbejde med dem. På den måde gavner det både skolen, eleverne og fagligheden, siger Peter Bechmann.

Det er ikke nyt, at KPK støtter op om det gode håndværk og erhvervsskolerne. Virksomheden har eksempelvis i flere år været sponsor for både bygningssnedkere og tømrere ved håndværkskonkurrencerne DM i Skills, Euro Skills og World Skills. Derudover har vinduesproducenten cirka ti lærlinge i oplæring i produktionen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109