23948sdkhjf

Vinduesfirma afslutter stor ordre i Kolding

Bøjsø døre & vinduer går ind i sidste etape af en stor opgave i Kolding.

Virksomheden skal inden længe levere de sidste vinduer til Socialforvaltningen i Kolding Kommune.

Forvaltningen ligger i Koldings gamle bydel i en bevaringsværdig bygning fra midten af 1800-tallet, og her er gamle 70’er-vinduer i gang med at blive udskiftet med traditionelle koblede vinduer.

Det omfattende projekt omfatter 251 koblede vinduer og har strakt sig over tre år.

Ordren er ifølge Bøjsø døre & vinduer en af vinduesproducentens større.

- Vinduesudskiftningen hos Socialforvaltningen i Kolding Kommune er blandt vores store ordrer, og det har været spændende at følge projektet gennem de seneste tre år. Det er derfor også særligt betydningsfuldt, når vi nu leverer de sidste vinduer til den kommunale forvaltning, siger Morten Birkelund, salgskonsulent i Bøjsø døre & vinduer i en pressemeddelelse.

Aktører i projektet

Bygherre : Kolding Kommune
Arkitekt : Tegnestuen Mejeriet
Håndværkere : Tømrermester Finn Vesterholm og Bisgaard & Boysen
Vinduesleverandør : Bøjsø døre & vinduer

I sidste etape skal det lokale tømrerfirma Bisgaard & Boysen montere 36 håndkittede vinduer. Også den lokale tømrermester Finn Vesterholm har været inde over projektet. Firmaet her stod for første etape, mens Bisgaard & Boysen har stået for de efterfølgende.

Arkitekt på projektet er Tegnestuen Mejeriet i Kolding.

Arkitektur og indeklima
I projektet, som både omfatter bygningens facade- og gårdside, har der været særligt fokus på flere elementer.

Udover æstetiske krav har der været fokus på et godt indeklima.

- Næst efter arkitektonisk stil var indeklima et væsentligt parameter for os, da vi jo også er en arbejdsplads, som skal fungere i hverdagen. De gamle vinduer med en stor rude og omfangsrige vinduesrammer var besværlige og tunge at åbne, og derudover var der solafskærmning i form af markiser, som skæmmede bygningens udtryk, så det var langt fra en optimal løsning, fortæller projektleder Martin Nielsen fra Kolding Kommune.

Kort om virksomheden

Bøjsø Døre og Vinduer, der leverer til historiske og bevaringsværdige ejendomme, blev grundlagt i 1972 og har 43 medarbejdere.
Siden 2017 har Bøjsø været en del af det børsnoterede Inwido.
Virksomheden holder til i Vorbasse.

- I stedet har vi nu fået koblede vinduer med fire felter i stedet for et, som gør dem nemmere og mere fleksible at åbne. Derudover har vi fået en friskluftsventil og solfilm mod syd i stedet for markiserne, så vi således får et bedre indeklima i forhold til lys, varme og luftkvalitet. På den måde tager vinduerne højde for både funktionalitet indenfor og æstetiske krav udenfor, fortsætter han.

Projektet med udskiftningen af vinduerne forventes at være helt færdigt i starten af det nye år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156