23948sdkhjf

Vil sikre, at gamle altaner ikke styrter ned

På baggrund af ulykker med gamle altaner har flere politikere fået øjnene op for risici ved, at det ikke er lovpligtigt, at danske altaner skal efterses løbende. Der er stadig ikke lovgivning inden for området, men nu indgår Danmarks største altanvirksomhed Altan.dk et samarbejde med en af Danmarks største ingeniørvirksomheder NIRAS A/S om at tilbyde altaneftersyn til danskerne.

Det skriver Altan.dk i en pressemeddelelse

- Som reglerne er lige nu, er det op til ejerne selv at sikre, at altanerne er i forsvarlig stand, men erfaringer viser, at det ikke altid bliver efterlevet. Det har fået flere til at opfordre til, at bygninger med oprindelige altaner, som er opført fra slutningen af 1800-tallet til 1950’erne eller altaner der mere end 30 år gamle til at få foretaget et altaneftersyn af en professionel. Denne opfordring bakker vi op om, da altaner fra den tid ofte vil have passeret deres forventede levetid, siger Casper G. Knudsen, adm. direktør i Altan.dk

- Vi er derfor meget tilfredse med samarbejdet med NIRAS, som er internationalt anerkendte og eksperter på området og kan tilbyde danskerne et altaneftersyn udført af en uvildig ingeniør, siger han.

Gennem det nye samarbejde med NIRAS A/S vil Altan.dk have muligheden for at formidle kontakten til et af Danmarks absolut største ingeniørfirmaer. Det er således NIRAS, der vil udføre selve eftersynet og efterfølgende komme med en handlingsplan. Bliver konklusionen, at altanerne bør skiftes til nye, eller at de eksisterende skal renoveres, står det frit for at vælge, hvem der skal gøre dette. Altan.dk tilbyder dog at betale for NIRAS’ rapport, hvis de får opgaven med at skifte eller renovere altanerne.

Bred erfaring
NIRAS’ Markedsdirektør, Jacob Bagger, glæder sig over det nye samarbejde.
- Vi glæder os i NIRAS til at indgå dette samarbejde og forventer at kunne være med til at bringe tryghed og værdi til den enkelte beboer. Vi har bred erfaring med lignende opgaver og vil med sikkerheden og økonomien for øje rådgive om enten at renovere eksisterende altaner eller bryde ned og bygge nyt, siger Jacob Bagger.

- Der er stor efterspørgsel på gennemsyn af ældre ejendomme, hvor altaner også indgår som et af flere fokusområder. Da ganske få ejendomme og altaner er ens, gennemgår vi hver opgave systematisk efter forudbestemte tilsynsmodeller, som er tilpasset opgaven på baggrund af altanernes alder, beskaffenhed mv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125