23948sdkhjf

Byggekæmpe vinder 310 millioners sømandsskolen i Svendborg

OMT Højgaard har nu underskrevet kontrakt på hovedentreprisen på Det ny SIMAC, det maritime uddannelses- og videnscenter i Svendborg. 

Bygherre har valgt at tildele kontrakten på baggrund af det indledende tilbud fra MT Højgaard, altså uden afholdelse af forhandlinger. 

Simac bliver med sine 12.400 kvm et attraktivt og moderne studiemiljø med undervisningslokaler, studiearbejdspladser, laboratorier, værksteder og simulatorcenter.

Byggesum på 200 millioner

Byggegrunden til fremtidens maritime uddannelsesinstitution på Nordre Kaj i Svendborg er ved at blive klargjort, og grundstensnedlæggelsen sker i starten af 2021. 

Tre var i spil til ogaven

I august blev det meldt ud, at Casa, H. Skjøde Knudsen og MT Højgaard var kommet gennem nåleøjet i et felt på i alt ti selskaber, der anmodede om prækvalifikation.

Udvælgelsen skete på baggrund af en vurdering af teknisk og faglig formåen i forhold til den udbudte opgave, lød begrundelsen dengang. 

I juli 2022 står de nye bygninger så klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre innovative erhverv inden for industrien og energisektoren.

Byggesummen er på 200 mio. kr., mens det samlede projekt har et finansieringsbehov på 310 mio. kr. og er muliggjort takket være en donation på 100 mio. kr. fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.  

Arkitektkonkurrencen, som har dannet rammerne for det kommende maritime uddannelses- og videnscenter, blev afgjort i februar 2019 med C.F. Møller Architects og Effekt som vindere. 

Uddanner mens man bygger uddannelsesbyggeriet

– Netop fordi vi bygger til uddannelse, er vi også særligt glade for det lærlingeprogram, som MT Højgaard lægger op til i forbindelse med byggeriet. Vi har et fælles ansvar for at uddanne til fremtiden, og vi glæder os til samarbejdet, udtaler Frederik Ejlers, formand for SMUC Fonden, i pressemeddelelsen. 

–  I en tid med meget usikkerhed er det vigtigt, at vi fortsat sikrer gode og udviklende rammer for de unge. Derfor har vi både lærlinge fra forskellige håndværksfag og ingeniørpraktikanter med på projektet. På projekt Det ny SIMAC går vi efter, at hver tiende af vores egne håndværkere skal være lærlinge – meget gerne fra lokalområdet – ligesom vores underentreprenører også forpligter sig til at ansætte lærlinge, Udtaler Carsten Lund, direktør for MT Højgaard Danmark.

Fakta og tal: Det ny SIMAC

Det ny SIMAC er tegnet af C.F. Møller Architects og Effekt med C.F. Møller Architects som totalrådgiver. Bygherres ingeniørrådgiver er Moe.

Bygningerne bliver på 12.500 kvm brutto og indeholder:

Fællesarealer på 1.880 kvm. Herunder Campustorvet, Open Learning Center og Student Service Area.

Undervisningsarealer på 6.585 kvm. Herunder undervisningslokaler i forskellige størrelser, to auditorier, en række forskellige laboratorier/værksteder samt simulatorcenter med virtuelle læringsmiljøer.

Administration på 320 kvm med kontorer og mødelokaler til ledelse og administration.

Teknisk service på 1.215 kvm. Herunder teknikrum, vaskerum, depoter og servicefaciliteter fordelt i bygningen.

Økonomi:

Samlet projektsum: 310 mio. kr.

Byggesum: 200 mio. kr..

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219