23948sdkhjf

Glostrup-entreprenør starter rekordstor opgave i Indre København

Glostrup-entreprenøren CG Jensen er netop gået i gang med råhusentreprisen på et cirka 95.000 kvm stort byggeri på Postgrunden i Indre København. 

Byggeriet kommer til at bestå af flere bygninger med bolig- og hoteltårne, og det bliver et markant byggeri tæt på Københavns Hovedbanegård, der hvor den gamle postterminal lå. 

Postgrunden opføres af KPC for Danica Ejendomme. Per Aarsleff er i gang med første etape af byggeriet, som skal være Danske Banks nye Hovedsæde. 

CG Jensens entreprise omfatter råhus bestående af fem tårne, hvoraf det højeste bliver 115 meter højt. Byggeriet skal rumme hotellejligheder og boliger samt et multibrugerhus i 10 etager. Byggeriet omfatter også 20.000 kvm p-kælder i to etager samt et kontorhus på cirka 30.000 kvm. 

Opgaven indeholder udførelse af 13 meter dybe borede pæle, rammede pæle, jordankre, in situ støbt kælder, in situ støbte dæk og kernevægge i tårnene. Dertil kommer elementleverance og montage samt stålkonstruktioner. 

CG Jensens hidtil største betonopgave

Råhuset udføres primært som in situ konstruktioner i et samarbejde mellem CG Jensens to betondivisioner, Arcon og Beton Øst - det er CG Jensens hidtil største betonopgave.

I alt regner vi i CG Jensen med, at der skal bruges 250.000 mandetimer, 7.000 ton armering, 40.000 kbm beton og 11.000 betonelementer.

– Det er utroligt spændende at være med til at udvikle København med et så markant byggeri, hvor der skal støbes rigtig meget beton for at bygge et multibrugerhus og fem runde tårne ovenpå en toetagers parkeringskælder, fastslår CG Jensens divisionschef i Beton Øst Bendy Z. Pedersen. 

Med Postgrunden-projektet har CG Jensens betonafdelinger en ordrebeholdning, der strækker sig over de næste tre år. 

Udover Betondivisionerne skal vores Ståldivision og division Jord-, Kloak og Forsyning også udføre arbejder på Postgrunden. Desuden udfører CG Jensens søsterselskab Hölscher Jensen grundvandssænkning. 

Byggeriet skal stå færdigt medio 2023. CG Jensens entreprise kommer således til at strække sig over 30 måneder.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109