23948sdkhjf

Elektrikere holder lønskruen i vandet

Medlemmerne af Dansk El-Forbund har oplevet en vis lønfremgang i 2020

Trods tidernes ugunst er det lykkedes elektrikerne at opnå en vis lønfremgang i 2020. Den samlede, gennemsnitlige lønstigning for medlemmerne af Dansk El-Forbund (DEF) blev på 1,38 pct., skriver fabladet Elektrikeren.

”Det er ikke noget at råbe hurra for, men alligevel bedre end forventet”, skriver forbundssekretær Ole Tue Hansen, der har været tovholder på lønstatistikken, i en kommentar. Han konstaterer, at der traditionelt ikke opnås de store lønstigninger i de år, hvor der er overenskomstforhandlinger:

- Og i år var vi oven i købet ramt af coronapandemien. Den havde en voldsom indvirkning på verdensøkonomien og dermed også den danske. Til sammenligning steg lønnen 0,75 procent, sidst vi havde overenskomstforhandling, dvs. i 2017. Det er derfor glædeligt, at den samlede lønstigning for 2020 alligevel sneg sig op på 1,38 procent, svarende til 2,88 kroner mere i timen, fastlår Ole Tue Hansen.

Elbranchen er også et af de områder, der beskæftigelsesmæssigt hidtil har klaret sig relativt helskindet gennem den turbulente periode. Da arbejdsløsheden i DEF's a-kasse i maj 2020 var på sit højeste, lå procenten på 4,33 procent. Siden er den faldet til at være i nærheden af to procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079