23948sdkhjf

6. generation overtager i Strøjer Tegl

Der er både direktør- og generationsskifte i den fynske teglværksvirksomhed Strøjer Tegl.

Efter 52 år som daglig leder og adm. direktør i Assens-virksomheden Strøjer Tegl, trækker Jørgen Strøjer Hansen sig tilbage og giver ansvaret videre til sin yngste søn, 33-årige Joachim Strøjer Hansen. Han tiltræder som adm. direktør den 1. januar 2021.

- Det er med ydmyghed, at jeg påtager mig det daglige ansvar for den virksomhed, som min far har udviklet gennem mange årtier, siger Joachim Strøjer Hansen i en pressemeddelelse.

I sin nye rolle vil han være godt hjulpet af et engageret team og direktør Kasper Damsø, der har været i virksomheden i en årrække. 

Jørgen Strøjer Hansen vil fremover følge med som bestyrelsesmedlem og medejer.

Joachim Strøjer Hansen er uddannet maskiningeniør fra Aarhus Universitet og er medstifter af den digitale bank og vækstvirksomhed Lunar, hvor han i de seneste fem år har været Chief Product Officer. Han vil fremover være en del af Lunar i en mere rådgivende rolle i et Advisory Board.   

Strøjer Tegl

Teglværket blev grundlagt i 1868 af Hans Nielsen, der blev efterfulgt af sønnen Anders Hansen, der igen blev efterfulgt af sin søn Christian Holger Hansen. Hans søn, Thorvald Strøjer Hansen, overtog værket i 1962, og overdrog det til sønnen, Jørgen Strøjer Hansen, i 1984.

Jørgen Strøjer Hansen har sønnerne Christian (35) og Joachim (33), der er uddannet som henholdsvis økonom og teknisk ingeniør. Begge har hidtil haft roller i Strøjer Tegls bestyrelse.

Strøjer Tegl producerer i dag omkring 150.000 mursten i døgnet, hvilket giver en årlig produktion i nærheden af 50 mio. mursten. I 2019 gav det et resultat før skat på 21,4 mio. kr. af en bruttofortjeneste på 82,2 mio. kr.

Teglværket – der har hjemme i Lillemose nær Assens på den vestlige del af Fyn – ejes af Strøjer-familien gennem Strøjer Holding ApS.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086