23948sdkhjf

Aarsleff løfter vækstforventninger efter rekordoverskud

Coronakrisen ser ud til at prelle af på landets største entreprenørkoncern. Efter et regnskabsår med rekordresultat trods en vigende toplinje skruer Per Aarsleff Holding A/S nemlig markant op for forventningerne til væksten i det nye regnskabsår.

Det fremgår af koncernens regnskab for det skæve regnskabsår 2019/20, hvor omsætningen faldt med 1,2 pct. til 13,3 mia. kr.

Driftsindtjeningen (EBIT) efter nedskrivning af goodwill steg med godt 50 mio. kr. til 553 mio. svarende til en overskudsgrad på 4,2 pct.

Resultatet før skat landede på knap 530 mio. kr. mod 473 mio. kr. i 2018/19.

Forventer vækst på 5 pct.

I regnskabsåret 2020/21 lyder forventningen på en omsætningsvækst på 5 pct., mens driftsresultatet (EBIT) forventes at blive i størrelsesordenen 600 mio. kr.

- Trods den usikkerhed, som coronapandemien har ført med sig, er vi økonomisk
kommet godt igennem regnskabsåret 2019/20 med en historisk høj bundlinje, en
solid ordreindgang og en høj ordrebeholdning, udtaler Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør i Per Aarsleff Holding A/S,  i en pressemeddelelse.

- Og et er sikkert: De store og flerårige projekter, som er i gang eller snart begynder, vores høje og langsigtede ordrebeholdning samt vores nuværende økonomiske situation betyder,
at vi har et stærkt udgangspunkt, tilføjer han.

Aarsleffs topchef fremhæver i ledelsesrapporten, at koncernen  i sit seneste regnskabsår har været præget af meget høj aktivitet i alle tre segmenter - nemlig byggeri og anlæg, rørteknik og fundering.

- Hvor havneudvidelser i de seneste år har fyldt meget i ordrebogen, ser vi nu høj aktivitet på de store byggerier i Aarhus og København samt på infrastrukturprojekter i Sverige og Norge. Vi står desuden lige overfor at sætte gang i Femernprojektet, der i 2015-priser har en
værdi for Aarsleff på 3,7 mia. kroner., skriver Jesper Kristian Jacobsen.

Danmark trak ned i toplinjen

I det forgangne regnskabsår var det især de danske aktiviteter, der trak ned i toplinjen, nemlig med et fald på 2,8 pct. Til gengæld steg koncernens omsætning i udlandet med 2,5 pct., fremgår det.

Inden for segmentet Anlæg & Byggeri faldt omsætningen med 4,8 pct., hvilket især skyldtes en opbremsning på det islandske marked samt lavere aktivitet i Aarsleff Rail-gruppen.

I Fundering steg omsætning med 3,1 pct. primært på grund af øget aktivitet i Tyskland og Polen samt opkøbet af Sør-Norsk Boring AS i Norge. Derimod er Funderings omsætning i Danmark faldet.

Omsætningen i Rørteknik-segmentet steg med 11,5 pct. primært som følge af højere aktivitet i Tyskland og Sverige, hvor der i regnskabsåret er gennemført flere større projekter.

Grøn omstilling midlertidigt sat på pause

Jesper Kristian Jacobsen fremhæver endvidere, at regnskabsåret blev indledt med et stort fokus på koncernens grønne omstilling. Indsatsen blev dog ufrivilligt sat på pause i løbet af foråret, da coronapandemien ramte.

- Den grønne omstilling er dog ikke blevet glemt, og vi fortsætter vores indsats senest med lanceringen af vores ECO Center, som er Aarsleff-koncernens bæredygtighedsinitiativ, hedder det i ledelsesberetningen.

Corona har i øvrigt haft begrænset effekt på Aarsleff-koncernen, som stort set har haft normal drift i løbet af regnskabsåret. Kun enkelte mindre enheder og aktiviteter har været udfordret under coronapandemien, oplyser selskabet.

Om fremtiden skriver Aarsleff, at aktiviteten overordnet ikke forventes at blive væsentligt påvirket af coronaen.

- Men yderligere nedlukninger og restriktioner kan dog på visse markeder og i visse forretningsområder have en negativ effekt, hedder det i meddelelsen. 

Aarsleff A/S
Mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 13.295 13.453
Resultat af primær drift 553 503
Resultat før skat 530 473
Årets resultat 379 361
Balancesum 8.895 8.171
Egenkapital 3.311 3.115
Overskudsgrad 4,2 3,7
Ordrebeholdning 20,4 17,4
Antal ansatte 7.215 6.838
Regnskabsåret er afsluttet den 30. september 2020.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125