23948sdkhjf

128 er supergode til renovering: Men hvem er bedst?

128 projekter er i spil om at vinde de 1000.000 kroner og ikke mindst æren ved at løbe med Renoverprisen 2021

Indstillingsperioden er slut - nu kan du ikke længere byde ind med årets bedste renoveringsopgave, uanset hvor god den måtte være.

128 bud er siden årets begyndelse blevet indstillet, og variationen af opgaver er stor i år.

- Blandt de indstillede ser vi både kreative og komplekse løsninger i alt fra private boliger til store erhvervsbygninger. Det afspejler, at der ikke er én måde at renovere på, og at det er noget, alle kan kaste sig ud i, siger Lars Axelsen, adm. direktør i GI, som er den ene af parterne bag Renoverprisen, i en pressemeddelelse.

- Det er meget inspirerende, og jeg glæder mig til at se, hvilke der går gennem nåleøjet, når de nominerede projekter offentliggøres, tilføjer Lars Axelsen.

Lidt for enhver smag

De indstillede projekter udgøres af en bred palet af renoveringer med hver deres særpræg.

Der er både renoveringen af større boligområder som Fyrkildevej i Aalborg, der er blevet forvandlet fra nedslidte til eftertragtede, og transformationen af den gamle maltfabrik i Ebeltoft, der nu er et kreativt kulturcenter.

På listen er også institutioner som Peder Lykke Skolen i København og en gennemgribende istandsættelse af en murermestervilla i Silkeborg, der har formået at bibeholde husets sjæl fra 1941.

- Renoverprisen og de mange projekter, der hvert år indstilles, er ikke kun en fortælling om den gode renovering. Det er også et vigtigt bidrag til den grønne omstilling. For når vi genbruger og optimerer i stedet for at rive ned, skaber vi også grønnere og mere effektive bygninger - samtidig med, at vi genfortæller bygningens historie, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania, i pressemeddelelsen.

De fire-seks nominerede projekter til Renoverprisen 2021 offentliggøres medio juni, og vinderen kåres ved en prisfest i september.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14