23948sdkhjf

Få nu åbnet kassen til energiforbedringer. Danskerne er vilde med varmepumper

Mester Tidendes chefredaktør sætter aktuelle sager på spidsen

Sagt lige ud, så virker det besynderligt, at Energistyrelsen den 7. april åbner Bygningspuljen med en slunken pengekasse, der stilles til rådighed som tilskud til forskellige energiforbedringer i boligen.

Nu er det jo nok lidt kækt at kalde en pengekasse med 250 mio. kr. for slunken, men det skal ses i forhold til, at puljen for året som helhed er 675 mio. kr.

Da Energistyrelsen sidste år åbnede Bygningspuljen med 245 mio. kr., blev pengene hevet op af kassen på blot fire dage og mere end 13.000 ansøgninger fik afslag på tilskud til energiforbedringer. I hele 2020 fik to tredjedele af samtlige ansøgere afslag.

Det er især rift om tilskud til konvertering til varmepumper. Intentionen med tilskuddet er at få de sidste olie- og gasfyr ud af drift.

Men det kommer til at gå alt for langsomt, mener Tekniq Arbejdsgiverne. Simpelthen fordi der allerede er en pukkel af ansøgninger fra sidste år og fordi Energistyrelsen nu lægger forsigtigt ud med 250 mio. kr.

Man kan selvfølgelig skyde Tekniq Arbejdsgiverne i skoene, at det jo er deres installatør-medlemmer, som henter omsætning og indtjening hjem på tilskudsordningen og at organisationen derfor gerne ser så mange penge i omløb som muligt.

Men det er stadig besynderligt, at Energistyrelsen ikke giver den gas og er med til at opfylde et behov hos boligejerne. Vel at mærke et behov, som samtidig er en klimamæssig gevinst for hele samfundet.

Så fyld flere penge i kassen!

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094