23948sdkhjf

Succes hos Altan.dk: Men bøvl med byggetilladelser vil koste på bundlinjen

Altaner i København fortsat udgør den største del af indtjeningen hos Altan.dk, men Aarhus og Aalborg er også på vej op.

Efter høj vækst har altan-firmaet opnået et årsresultat, der er næsten tredoblet til 9,3 mio. kr. fra det foregående år, skriver selskabet i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal. 

Fremgangen betyder, at firmaet selskabet er godt på vej mod 2025-målet om en omsætning på en halv mia. kr. Omsætningen var i seneste regnskabsår på 277 mio. kr. 

– Vores fremgang i resultatet de seneste år skyldes både, at vi har forbedret vores effektivitet ude på de enkelte altanopgaver, og at vi har været bedre til at prissætte de enkelte ordrer. Derudover har vi også fået mere styr på vores processer på elevatorer, som derfor giver et højere overskud, siger adm. direktør i Altan.dk, Casper Gorm Knudsen, i pressemeddelelsen. 

Direktøren fortæller desuden, at altaner i København fortsat udgør den største del af indtjeningen, men Aarhus og Aalborg er dog også på vej op.

3.000 altaner om året

Altan.dk beskæftiger cirka 150 medarbejdere, som er fordelt på administrative medarbejdere og montører i altan- og elevatorafdelingen samt i Danmark og Sverige.

Firmaet monterer årligt over 3.000 altaner og cirka 25 elevatorer i Danmark.

Altan.dk har hovedkontor i Sorø og har en afdeling i Aarhus og i København. 

I 2016 blev Altan.dk etableret på det svenske marked.

Bøvl med byggetilladelser 

På ét område er Altan.dk dog løbet ind i modvind. Problemer med at få byggetilladelser til nye altaner betyder, at man har måttet sætte flere ansatte på nedsat tid. 

– Vi var på rette vej i alle afdelinger, indtil vi ramte muren i form af manglende byggetilladelser. Det har ramt vores omsætning, og vi er blevet tvunget til at sende folk hjem. Vi har lavet en arbejdsfordeling, således at alle i de administrative afdelinger kun arbejder, hvad der svarer til tre dage om ugen, forklarer Casper Gorm Knudsen og tilføjer, at man ellers havde skruet op for antallet af ansatte indenfor salg og projektering, for at kunne udfylde selskabets vækstmål. 

Han ser dog alligevel lyst det kommende år. 

– Vi tjener penge på alle byggesager, men problemet er, at vi ikke kommer til at lave så meget, og det vil koste på bundlinjen, da vi har de samme faste omkostninger, siger direktøren, der håber, at det løsnes op omkring byggetilladelser her til foråret. 

Vokser mest i Sverige 

Altan.dk etablerede sig på det svenske marked i 2016 med start i Malmø. Her har firmaet nu den procentuelle højeste vækst, efter etablering af en afdeling i Göteborg, hvor firmaet også åbner showroom og café i april i år. 

Selskabet vil senere åbne en afdeling i Stockholm. 

– Elevatorer og vores svenske del af forretningen har ikke givet overskud i dette regnskabsår, men vi forventer, at det bliver selvbærende fra 2022, siger Casper Gorm Knudsen.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11