23948sdkhjf

Råt&Godt lader kloge hænder gøre forskellen - og det giver priser

Det socialøkonomiske værksted vinder prisen for et "forbilledligt arbejde med at genbruge byggeaffald til ny produktion og samtidig skabe job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet

Råt&Godt, som holder til i Aalborg, er netop blevet kåret som vinder af Cabis CSR People Særpris.

Det socialøkonomiske værksted vinder prisen for et "forbilledligt arbejde med at genbruge byggeaffald til ny produktion og samtidig skabe job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet", lyder det.

Råt&Godt modtager materialer fra nedrivningsfirmaer, byggepladser, entreprenører, forsyningsselskaber og mange andre. Materialerne ombygges efter bestilling, og efterhånden kan Råt&Godt aftage og afsætte store mængder materialer.

Samtidig tilbyder virksomheden afklarings- og opkvalificeringsforløb for unge mellem 18 og 30 år, som har forskellige udfordringer, der gør det vanskeligt for dem at gennemføre et uddannelsesforløb. Det sker under mottoet ”Mennesker og materialer fortjener en chance til.”

I dag har virksomheden ti fuldtidsansatte og 28 ansatte, som kommer fra kanten af arbejdsmarkedet.

Socialt ansvar og forretning forenes

Det er ikke første gang, Råt&Godt bliver anerkendt for sit arbejde med unge og bæredygtighed. Sidste år vandt virksomheden 25.000 kr. I den forbindelse udtalte stifter Christian Helweg:

- Vi ønsker at motivere, styrke og ruste de unge til at komme i job eller uddannelse. Gennem et beskæftigelsestilbud hos os lærer de både de helt grundlæggende ting, der skal til for at passe et arbejde eller en uddannelse, og de prøver kræfter med at arbejde med håndværk på værkstedet.

Juryen bag prisen fremhæver Råt&Godt som en virksomhed, der gør en stor forskel for byggebranchen, hvor der er meget affald, som bør genanvendes. Tilmed lykkes Råt&Godt med at tage et socialt ansvar for mennesker samtidig med, at virksomheden tjener penge.

- Råt&Godt er skabt af en tro på, at man skal give en chance til både mennesker og materialer. Stifter Christian Helweg og resten af Råt&Godt fortjener en hyldest for det store arbejde, de gør for miljøet og for mange udsatte. De er et godt forbillede for andre, der kan se værdien af genanvendelse af byggematerialer, siger Mette Rønnau, formand for juryen og direktør for Cabi.

Rådt&Godt vandt også 25.000 kr. gennem Stroxx-kampagnen ”Kloge hænder gør forskellen” Midlerne fra værktøjsproducenten Stroxx skal bruges til at udbygge værkstedet med en større smedeafdeling, hvor flere kan prøve kræfter med smedefaget. Det giver samtidig plads til, at endnu flere unge på kanten kan komme i beskæftigelsestilbud på det socialøkonomiske værk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094