23948sdkhjf

Er du direktør, så se her, hvad de andre får i løn

Det er ikke altid, man får den løn, som man mener, man er værd. Men, for de fleste er det nok endnu værre at opdage, at man ligger langt efter, hvad markedet i øvrigt er parat til at betale for de ydelser og kompetencer, man kan stille til rådighed.

Netop derfor er lønstatistikker noget af det mest læste. For her kan man sort på hvidt se og vurdere, om man bare nogenlunde rammer skiven, når det gælder løn.

Den seneste lønstatistik fra Lederne viser for eksempel, at en leder i det private erhvervsliv i gennemsnit fik 60.439 kr. om måneden i 2020. Der er selvfølgelig meget stor lønspredning og jo højere op, man kommer som leder i virksomheden, desto større er lønspredningen. Og desto større var lønforhøjelsen da også i 2020.

De 10 pct. bedst lønnede ledere er i gennemsnit steget med et par tusinde kr. til et gennemsnit på 92.121 kr. om måneden. Den gennemsnitlige lønstigning for alle ledere i opgørelsen er lige omkring én pct.

Det er dem, som bærer titlen direktør, som hiver de fleste penge hjem. Her er gennemsnittet for alle med direktørtitel 110.239 kr. om måneden og de 10 pct. med den bedste løn blandt direktørerne, når i gennemsnit op på 165.000 kr. om måneden.

Lønnen er naturligvis en motivationsfaktor - hvad enten man er direktør eller tømrersvend. Når det er sagt, så er der også andre motivationsfaktorer, men de synes - for en stund - nok mindre væsentlige, når den nye lønstatistik lyser op i e-mailbakken

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125