23948sdkhjf

Regner du også rigtigt mange tilbud i øjeblikket - uden at vinde opgaverne?

Rykker de store virksomheder lidt ned i fødekæden, for at holde hjulene igang?

Midt i en tid, hvor Danmark genåbner, og hvor endnu en strøm af hjælpepakker sendes i omløb, falder antallet af konkurser. Det samme gælder antallet af tvangsauktioner. Og samtidig er beskæftigelsen steget.

Dansk økonomi er med andre ord i god gænge, og det er svært ikke at se positivt på fremtiden. Ikke desto mindre er det vel reelt nok at minde om, at det at drive virksomhed i byggebranchen handler om marginaler. Og det er marginaler, som smitter hurtigt af på om en opgave er lønsom eller ikke. Bundlinjen er følsom i byggeriet. Lige nu ser det jo fornuftigt ud, men der er grund til at være på vagt.

Mens der på den ene side tales om overophedning i byggeriet, så er der også virksomheder som regner på rigtig mange opgaver, men som ikke vinder så mange, som de skal for at holde hjulene kørende.

Når virksomhederne regner på mange opgaver og ikke vinder så mange, så kan det naturligvis være, fordi de ikke er konkurrencedygtige. Det kan også skyldes, at opgavemængden er vigende, og at stadig flere virksomheder byder ind på de samme opgaver. Og at de lidt større virksomheder rykker ned i fødekæden for at hjulene i gang,

Resultatet er det samme, nemlig at de virksomheder, som ikke vinder så mange opgaver, fristes til at dykke priserne for at få lidt flere opgaver. Det gør ikke indtjeningsmarginalen bedre. For nogen!

Det heftige aktivitetsniveau til trods, så er konkurrencen om opgaverne benhård. Og noget tyder på, at den bliver endnu hårdere fremover. Helt klassisk for byggeriet.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109