23948sdkhjf

Vil dyppe penslen: Flere unge søger mod malerfaget

Målrettet hvervekampagne og praktikplads-garanti trække unge til malerfaget

Drømme om at blive bygningsmaler blandt de unge er stigende i disse år – og ikke kun blandt pigerne, som malerfaget traditionelt har haft godt fat i de seneste år.

For da landets erhvervsskoler slog dørene op efter nytår og bød de nye elever på første grundforløb velkommen, var der langt flere elever på uddannelsen til bygningsmaler end tidligere år. Sådan kunne Danske Malermestres formand, Per Vangekjær, konstatere i sin mundtlige beretning på Branche- og arbejdsgiverorganisationens generalforsamling forleden. Generalforsamlingen bliver afholdt på Hotel Britannia i Esbjerg med deltagelse af oldermænd og formænd for arbejdsgiverorganisationens 33 lav og lokalforeninger.

- Markant flere unge er begyndt på uddannelsen i år i forhold til sidste år. Knap 500 nye elever dyppede første gang penslen i maling på landets erhvervsskoler i januar måned i år i forhold til sidste år. Der er tale om en stigning på mere end 30 pct. flere elever. Alene på TEC i København begyndte 100 nye elever på uddannelsen i januar, lød det fra malermestrenes formand, Per Vangekjær.

Og det var ikke kun et rekordindtag af nye elever, Per Vangekjær kunne være yderst tilfreds med.

- I de seneste 12 måneder er der indgået 889 uddannelsesaftaler – det er en stigning på 19 pct. i forhold til samme periode sidste år. Antallet af godkendte praktikvirksomheder er steget med godt 20 pct. fra 2019 til 2020.

Som forklaring på malerfagets succes blandt de unge, pegede Per Vangekjær dels på den garanti for en praktikplads, som Danske Malermestres medlemmer stillede for fire år siden, og dels på den målrettede hvervekampagne, blivmaler.nu, som organisationen har kørt på de sociale medier de seneste år.

Bedre forhold på byggepladserne

Per Vangekjær glædede sig i sin beretning over, at malerfaget var sluppet relativt helskindet gennem såvel corona som de afledte nedlukninger af Danmark.

- Vores konjunkturundersøgelser viser – og har vist – at selvom det hele bremsede op efter den 11. marts sidste år, ja så kom I hurtigt i gang igen. Og igen fortæller de fleste, når vi spørger, at de ser roligt på fremtiden.

Og så lovede Per Vangekjær sine medlemmer, at Danske Malermestre fortsat ville kæmpe for bedre forhold på landets byggepladser:

- Rod, urealistiske tidsplaner, respekt for arbejdet – kort sagt ordentlige forhold i byggeriet har også en meget høj prioritet. Som I vil vide, er det noget, vi i malerfaget har kæmpet for de seneste par år. Men det skulle da alligevel være sært, hvis vi var det eneste håndværksfag, der oplevede problemer.

Læs også: Malermestres arbejde hærges på byggepladsen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094