23948sdkhjf

Alt det uden om: Byggecenterkæde byder ind på projekt til 60 mia. kr.

Stark satser på at blive leverandør til de entreprenører, der skal bygge den 60 mia. kr. dyre tunnelforbindelse mellem Danmark og Tyskland.

Flere entreprenører er på plads, og nu rykker byggecenterkæden Stark også ind på den enorme byggeplads ved Femern. Byggepladsen breder sig over et areal, der svarer til 300 fodboldbaner og byggecenterkæden er klar med en butik, som netop skal servicere projektets mange entreprenører og håndværkere.

Arbejdet med at bygge Femern Bælt-forbindelsen er sat i gang. På den danske side etableres de produktionsfaciliteter, der skal fremstille elementerne til den 18 km. ange sænketunnel mellem Rødbyhavn på Lolland i Danmark og den tyske halvø Fehmarn.

- Femern-forbindelsen er Danmarks største byggeprojekt til 60 mia. kr. og kommer til at vare de næste otte år. Som Danmarks største leverandør af byggematerialer med tradition for at være med i de helt store byggeprojekter herhjemme, vil vi også gerne være en del af Femern-projektet. Vi ser det som en langsigtet investering i et projekt med stor regional betydning, siger regionsdirektør og ansvarlig for STARK Shop Femern Jan Bo Petersen.

Forretningen bliver på 320 kvm. og får et bredt udvalg af især hjælpematerialer som arbejdstøj, sikkerhedsudstyr, afspærring, håndværktøj og konstruktionstræ. Hvad der ikke findes i forretningen, kan skaffes og leveres.

 Leverer alt det uden om

- De store, internationale entreprenører, der skal bygge sænketunnellerne og tilslutningsanlægget, sørger selv for de enorme mængder beton og grus, der skal bruges. Vi leverer alt det uden om – f.eks. udstyr til håndværkerne. Vi skal være den olie, der får tandhjulene til at snurre, og det gør vi bl.a. ved at gå den ekstra mil for vores kunder og yde dem den bedst mulige service og rådgivning, fortæller projektdirektør i Stark Henning Møller Pedersen.

Kunderne bliver en blanding af lokale håndværkere og store, internationale entreprenører, der skal støbe de tunnel-elementer, der sejles ud og sænkes ned samt etablerer tilslutning på land for både vej og jernbane i form af portaler, ramper og betalingsanlæg.

 Erfaring fra store byggeprojekter

Stark trækker på erfaringer fra andre store byggeprojekter som byggecenterkæden har været involveret i, som eksempelvis byggerier for Facebook, Google og Odense Universitetshospital. Stark har også lært meget af at have en forretning på byggepladsen i Carlsbergbyen i København, hvor der frem til 2024 opføres over 3.000 nye boliger.

- I de her meget store projekter er vores egen størrelse også vores styrke: Vi har alle varerne og styr på dokumentation, logistik og levering – vi sørger simpelthen for at matche de store entreprenørers organisationer, siger Henning Møller Pedersen.

 Han glæder sig til at komme i gang med Danmarks største anlægsprojekt:

 - Stark Shop Femern slår dørene op i dag, den 21. juni. Det bliver en spændende opgave, for vi taler om et gigantisk projekt, der vil give enorm aktivitet i området. Byggeriet af Femern-forbindelsen er vigtigt for hele Danmark. At blive en del af det, skaber stolthed og entusiasme i hele organisationen.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.143