23948sdkhjf

Paskram-tømrer går på efterløn: Hvem fylder hullet ud efter Jens ?

De sidste 14 år har tømrersvend Jens Jensen været en meget værdsat medarbejder i Hornsherred Tømrer og Snedker forretning. I maskinsnedkeriet på værkstedet i Kirke Hyllinge har han gang på gang udført små mirakler til glæde for både arkitekter, indehavere af fredede ejendomme og kolleger, der har haft brug for at få specialfremstillet en detalje til et igangværende projekt. Paskram hele vejen igennem.

Men på  fredag den 25. juni er det slut. Jens har i en alder af 63 år valgt at gå på efterløn – en beslutning som tømrer- og snedkermester Michael Andersen er ked af. Han har gang på gang søgt at få Jens til ”blot at tage et par måneder mere”, men Jens har sagt nej. Nu skal kroppen slappe af.

- Det at arbejde selvstændigt og selv løse de komplicerede ting har været positivt for mig, siger Jens Jensen der bl.a. har været med til at løse renoverings- og vedligeholdelsesopgaver på både Ryegaard og Trudsholm godser.

 Mester må mere på værkstedet

Tilbage på værkstedet står Michael Andersen med et stort spørgsmål. Hvem skal udfylde hullet efter Jens.

-Jeg har ledt med lys og lygte alle steder. En mand med Jens’ kvaliteter hænger ikke på træerne. Specielt ikke i en tid, hvor der er rasende travlt. Jeg leder efter en moden og kvalitetsbevidst person, der har lyst og interesse i at arbejde selvstændigt i et miljø, hvor ikke to dage er ens.

Vi ønsker en serviceminded bygningssnedker eller tømrersvend med sans for kvalitet. Én der både kan hjælpe fru Jensen, når køkkenlågen skal justeres og  indretningsarkitekten, der ønsker hjælp til at fremstille et helt specielt møbel til et givet hjem, siger Michael Andersen, hvis virksomhed er kendt for et godt arbejdsmiljø med høj anciennitet.

- Lykkes det mig ikke her og nu at finde en erstatning for Jens, går vi ikke i stå. Vi må omprioritere ressourcerne i en periode, og jeg må selv lidt mere ud i værkstedet.  Men det er egentlig ikke meningen. Jeg skal jo videreudvikle virksomheden, fastslår Michael Andersen, som etablerede Hornsherred Tømrer og Snedker forretning for 21 år siden. I 2018 blev virksomheden hædret med titlen Årets tømrer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11