23948sdkhjf

Sorte penge og bestikkelse: Mester skal vise hvor grænsen går, når moralen svigter

MESTER HAK&HUG: Mester Tidendes chefredaktør sætter aktuelle sager på spidsen

Et flertal i Folketinget har netop besluttet at indføre en betænkning i den danske udmøntning af EU’s whistleblowerdirektiv. Dermed skal store danske virksomheder foreløbig ikke etablere nye whistleblowerordninger for hvert af deres selskaber med mere end 250 ansatte.

Det er en god beslutning. Først og fremmest fordi man dermed minimerer de bureaukratiske byrder, som virksomhederne skal bakse med. Og ikke mindst fordi rigtig mange af de store virksomheder allerede har veletablerede whistleblowerordninger.

Nu er det jo imidlertid ikke tilstrækkeligt blot at have en whistleblowerordning i virksomheden. Medarbejderen skal jo også helst vide, hvordan man bruger ordningen, hvis de falder over uregelmæssigheder. Så udover at have en whistleblowerordning, så er det til enhver tid ledelsens opgave at gøre medarbejderne trygge ved at bruge ordningen.

Der er desværre brug for disse ordninger. Det viser striben af uregelmæssigheder og lovbrud. Også i virksomheder i bygge- og anlægsbranchen.

Hvis man ikke lige er klar at etablere en whistleblowerordning, så er det i hvert fald vigtigt, at man som ansvarlig ledelse i virksomheden implementerer en såkaldt code of conduct - altså en klar tilkendegivelse af, hvor grænserne går.

Både for medarbejdere og ledelse. Og både eksternt og internt.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094