23948sdkhjf

Stort fagligt skulderklap: Team løber med Byggeriets Faglærerpris

Teamet bag Grundforløb 1 på Tech College Aalborg får Byggeriets Faglærerpris for deres nyskabende undervisning, evne til at fastholde eleverne og skabe gode relationer på tværs af fag

Byggeriets Faglærerpris går i år til en gruppe lærere på Tech College Aalborg, som har gjort undervisningen til noget helt særligt. Det er første gang, at et team får den fornemme pris.

- Vi har tidligere belønnet de stærke individuelle indsatser, men sandheden er jo, at det ofte er et team af faglærere, som bærer eleverne frem. Derfor opfordrede vi i år skolerne til også at indstille teams. Vi har haft flere spændende og dygtige kandidater i spil. Når valget falder på Grundforløb 1 på Tech College Aalborg, skyldes det, at de har formået at nytænke undervisningen, skabe stærke relationer og fastholde eleverne i en sjælden grad, siger direktør i Boligfonden Kuben Sidse Buch.

Dygtige faglærere er guld værd

Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet tog initiativ til Faglærerprisen i 2018. Formålet med prisen er at tiltrække flere unge til byggeriet, så vi forsat har håndværkere i verdensklasse:

- Det kræver træning, gå på mod og nysgerrighed at blive en god håndværker. Grundstenen bliver lagt på skolerne i mødet mellem elev og lærer. Dygtige faglærere er guld værd. De lægger kimen til en ny generation af dygtige håndværkere, og det har vi brug for i Danmark. Alene i år mangler byggeriet 2500 håndværkere, siger Sidse Buch.

Helhedsorienteret undervisning

Teamet bag Grundforløb 1 består af ni lærere, som dækker disciplinerne maler, tømrer, elektriker, vvs og murer. På forløbet bliver eleverne introduceret til det fag, de har valgt og får lov til at snuse til de andre fag, så de kan mærke efter, om de har valgt rigtigt. 80% forsætter med det fag, de har valgt, mens de sidste 20% vælger fag for første gang eller vælger om.

Der er næsten intet frafald.

Faglærerne gør også en stor indsats for at ryste årgangen sammen fagligt og socialt. Alle 160 elever og lærere deltager i jævnlige kick off forløb, hvor de prøver kræfter med sportsgrene som selvforsvar, parkour og skateboard. Efter ti uger bliver eleverne sat til at bygge en by sammen, så de lærer at samarbejde og respektere hinandens fagligheder såvel som at bygge huse.

- Det er en fornøjelse at se den kreativitet og dedikation, faglærerne lægger i deres arbejde. De formår at introducere eleverne til en hel gruppe fag, så de kan se, hvad det enkelte fag byder ind med, og samtidig forstår helhederne i byggeprocesserne. De har et blik for relationerne mellem fagene, mellem eleverne, og mellem elever og lærere. For de unge mennesker er det skønt at være et sted, hvor du bliver set og får hjælp, når du har brug for det både fagligt og socialt, siger formand for Uddannelsesforbundet Hanne Pontoppidan.

Byggeriets Faglærerpris blev uddelt på Tech College Aalborg den 29. juni 2021 ved en ceremoni, som blev holdt hemmelig lige frem til overrækkelsen. Først til selve prisoverrækkelsen fandt lærerteamet ud af, at de havde vundet prisen.

 

 

Vedhæftet billede

Teamet bag Grundforløb 1 på Tech College Aalborg sammen med Boligfonden Kubens direktør Sidse Buch og formanden for Uddannelsesforbundet Hanne Pontoppidan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073