23948sdkhjf

Sammenstyrtet boligblok i Miami rives ned før mulig storm

Natten til mandag bliver delvist kollapset bygning i Miami revet helt ned. Derefter genoptages eftersøgning.

En boligblok i Miami i Florida, som for 11 dage siden styrtede delvist sammen, vil blive revet ned inden mandag morgen lokal tid.

Det sker for at kunne fortsætte eftersøgningen af overlevende, og inden området muligvis bliver ramt af en tropisk storm.

Det oplyser Daniella Levine Cava, der er borgmester i Miami-Dade County.

24 mennesker er bekræftet omkommet i forbindelse med bygningskollapset, mens 121 personer savnes.

Når nedrivningen er overstået, vil eftersøgnings- og redningsindsatsen blive genoptaget, oplyser borgmesteren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Brandchefen i Miami oplyste lørdag, at resterne af bygningen skulle rives ned, fordi der var risiko for, at de ville styrte sammen og bringe redningsmandskabet i fare. Derfor blev redningsindsatsen lørdag midlertidigt sat på pause.

En anden årsag til, at eksperter ønsker store dele af den kollapsede bygning fjernet, er, at det vil give redningsmandskab adgang til en garage, hvor der kan være luftlommer og dermed mulige overlevende.

Desuden er der bekymring for den tropiske storm Elsa, der søndag eftermiddag befandt sig øst for Cuba.

Stormen ventes at nærme sig det vestlige Florida tirsdag eller onsdag.

- Frygten er, at Elsa kan blæse bygningen omkuld, men i den forkerte retning, sagde Charles Burkett, der er borgmester i byen Surfside, hvor den 12-etagers bygning ligger, søndag.

Nedrivningsarbejdet begynder søndag aften lokal tid klokken 22 og ventes at være overstået omkring fem timer senere.

Præsident Joe Biden besøgte i sidste uge stedet og talte med sørgende familiemedlemmer til de døde og savnede og med redningsfolkene.

Overlevende har fortalt, at de tidligt på natten 24. juni vågnede på grund af tordenlignende lyde, der sendte rystelser gennem ejendommen.

- Det var som et jordskælv, siger Janette Aguero, der sammen med sin familie undslap fra en lejlighed på 11. sal, til nyhedsbureauet AFP.

 

 

24 personer er bekræftet omkommet, og 121 andre savnes efter bygningskollapset i byen Surfside, der ligger i Miami-området i Florida. Søndag aften lokal tid vil resten af bygningen blive revet ned. (Arkivfoto) - Foto: Lynne Sladky/Ritzau Scanpix

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094