23948sdkhjf

Aalborg-rådmand vil have mere træbyggeri - her skal det bygges

Nybyggeri på nybyggeri skyder op nær Limfjorden i det centrale Aalborg, en udvikling der har stået på i årevis. Beton og tegl er allestedsnærværende, men det vil by-og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S) lave om på. 

Træ skal supplere beton i Aalborgs bybillede, lyder det fra Aalborg-rådmanden i et interview med Nordjyske Stiftstidende. 

– Jeg har en ambition om, at vi kan hive det op i en større skala. Man bygger jo træhuse i flere etager forskellige steder, man kan se det i Norge mange steder, siger rådmanden til avisen og påpeger, at han gerne ser udviklere tage træ til sig, samt at kommunen ved flere lejligheder har luftet træideen for developere. 

Private bygherrer kan i rådmandens optik passende prøve sig af med træ på byggefelter på den gamle spritfabrik, Spritten, samt områderne Østre Havn i Aalborg og Stigsborg i Nørresundby. I forhold til sidstnævnte nævner Hans Henrik Henriksen selv muligheden for at opføre mere i tre i tredje etape af det store udviklingsområde. 

Træ ved nedlagte kraftværk

Konkret har han også et område i tankerne, arealet Teglgårds Plads ved siden af det tidligere kraftværk og nu kultur- og kontorbyggeri Nordkraft. 

- Hvis man lagde en hestesko ind, som skærmer for vinden, så kunne du skabe et fantastisk byrum, der refererede op til Karolinelund (bypark og tidligere tivoli, red.). Du kunne måske fortsætte noget af den grønne struktur ned i byrummet. Du ville kunne øge værdien af det byrum. Jeg kunne godt tænke mig, at man eksperimenterede dernede og fik lavet noget bæredygtigt byggeri, siger Hans Henrik Henriksen til Nordjyske Stiftstidende. 

Aalborg Kommune har de seneste år stået bag Karolinelund Børnehave, som primært er opført i træ, ligesom der i Aalborg Vestby er en ny daginstitution til 90 børn på vej, hvor facadearealet er i træ.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125