23948sdkhjf

Snedker åbner showroom på Aarhus Havn

Efter i snart 10 år at have arbejdet, udstillet og solgt ud af træværkstedet i Hedensted, er danske Woodstyle klar til at åbne dørene til et nyt showroom på Aarhus havn. Og virksomheden har fundet det helt rigtige sted at slå dørene op.  

De rå lokaler på Aarhus Havn fremhæver ifølge Woodstyle fortællingen om den danske upcycling-virksomheds plankeborde. Møblerne er nemlig skabt af genbrugte planker fra sydeuropæiske kirker og herregårde.

– Det er virkelig stort for os, at vi kan slå dørene op i Aarhus. Jeg ser os stadig som en lille snedkervirksomhed, så det her ryk mod et flot showroom i hjertet af Aarhus med god adgang til, at østjyderne kan komme ind og blive inspireret, og samtidig har plads til at bakke en trailer op og komme hjem med varerne, er en perfekt måde for os at vise, hvad vi kan. Det er stort, og vi glæder os gevaldigt, siger Casper Jacobsen, grundlægger og ejer af Woodstyle.

Fra gamle gulve til nye borde

Woodstyle blev grundlagt i 2013 i Hedensted af snedkeren Casper Jakobsen. Dengang var plankeborde voldsomt in, og alle med en finger på boligpulsen skulle have et plankebord. Woodstyle havde kronede dage, men siden har hypen fortaget sig, og snedkeren stod tilbage og måtte enten lukke butikken eller gentænke hele forretningen.

– Samtidig med at vi skulle genopfinde os selv, slog bæredygtighedsbølgen ind over møbelindustrien, og vi red med. Men det tager 150 år fra et egetræ er plantet, til det er fældningsklar til møbelproduktion, så der er ikke noget quickfix i træproduktion, hvis man gerne vil arbejde med det gode træ. Derfor var ideen om at anvende træ fra restaurerede herregårde og kirker i Europa, der måske bare var endt på forbrændingen, helt oplagt, fortæller Casper Jacobsen.

Foruden en mere klimavenlig forretningsmodel, skaffede den nye bæredygtige retning også Casper Jacobsen og Woodstyle en investor i ryggen. Mads H. Dalsgaard, der er stifter logistikselskabet Ship-log, har købt 20 procent af virksomheden. Investeringen giver Woodstyle økonomisk tryghed og råderum, så det ikke er økonomien, der skaber benspænd for forretningsudviklingen.

Det nye showroom slår dørene op den 10. september klokken 10 på Balticagade 15B, 8000 Aarhus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.236