23948sdkhjf

Materialepriser og modstand sætter rådhus-renovering på pause

Den planlagte renovering om ombygning af det tidligere rådhus i Skjern bliver ikke til noget. I hvert fald i denne omgang.

Ingeniørgruppen og Arkitektfirmaet Vallentin Haugland blev i februar i år valgt som totalrådgivere for Ringkøbing-Skjern Kommune på den påtænkte ombygning og renovering af det tidligere rådhus i Skjern. Dengang lød det blandt andet, at  bygningen skulle indrettes med større kontorfællesskaber i stedet for de eksisterende små kontorer, samt at der skulle være flex- og møderum, stillezoner, projektzoner med mere. 

Økonomiudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune valgte på et møde denne uge at sætte projektet på pause indtil videre, fremgår det af referatet fra mødet.

Beslutningen blev truffet på baggrund af tre forhold, fremgår det af mødereferatet. Først vurderes ”byggeriets pris vil overstige det budgetterede, når der henses til de nuværende priser for byggematerialer.” 

Økonomisk er der afsat 17,9 mio. kr. til projektet, hvoraf cirka 2 mio. kr. er honorering til rådgivende ingeniør, der har opgaven i totalentreprise. Fra ingeniører og arkitekter lyder vurderingen, at der med forslaget vil være en budgetoverskridelse på 4 mio. kr. Hertil skal så lægges en anslået udgift til miljøsaneringer og øgede udgift til de stigende materialepriser på hver 1 mio. kr. Samlet er der derfor udsigt til et skred i budgettet på 6 mio. kr. 

Dernæst anser hverken leder- eller medarbejdergrupper planerne som en optimal løsning, blandt andet på grund af udsigterne til pladsmangel. Endelig peger man også på, at der de kommende år ventes at ske ændringer i lovgivningen på beskæftigelsesområdet, hvilket kan medføre betydning for antallet af arbejdspladser i huset.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11