23948sdkhjf

Spar tid: Sæt fliser op samme dag som du vådrumssikrer

Med en helt ny vådrumsmembran, som flise- og klinkevirksomheden Mosaikhjørnet bliver eneforhandler af i Danmark, kan vådrumssikring og opsætning af fliser nu klares på blot en enkelt dag. Membranen er en tapetlignende løsning, som klæbes direkte på vægge og gulve, og som straks herefter er klar til montering af fliser og klinker. Håndværkere slipper dermed for dyrebar tørretid i en periode, hvor der er mere end rigeligt at se til i branchen.

Den selvklæbende og vandtætte tapetløsning hedder Blanke Disk og er udviklet af tyske Blanke Systems.

- Det er en kæmpe fordel både at kunne vådrumssikre og montere fliser og klinker på samme dag og dermed spare den normale tørretid på omkring et døgn. Håndværkerne kan på den måde afslutte et projekt med det samme i stedet for at skulle vende tilbage til projektet den efterfølgende dag for at sætte fliserne op, som man gør med den klassiske form for vandtætningsmembran, der er på markedet i dag, forklarer Tommy Q. Henriksen, butikschef hos Mosaikhjørnet i Aalborg, og fortsætter:

- Det gør det muligt for håndværkerne at komme hurtigere videre til næste kunde og således nemmere imødekomme den enorme efterspørgsel fra kunderne og ikke mindst optimere deres indtjeningsevne. Vi er derfor meget stolte af at kunne tilbyde Blanke Disk som de eneste i Danmark.

-  Blanke Disk er virkelig et interessant produkt, som vi derfor også har store forventninger til på det danske marked, siger Tommy Q. Henriksen.

Selvklæbende bagside

Vådrumsmembranen Blanke Disk er produceret af polyolefin-skum med en selvklæbende bagside, der gør det muligt at montere membranen direkte på vægge og gulve som en slags tapet. Og som nævnt kan man Straks efter membranen er sat op montere fliser og klinker.

En stor del af de fugtskader, der opstår i vådrum, er ifølge Blanke Systems et resultat af utilstrækkelig tætning, der ofte opstår i overgangen fra væg til gulv eller ved utætheder i overlap. Blanke Disk er fuldstændig vandtæt med sammenflettede overlappende samlinger og en fuldt klæbende bagside og kan derfor bidrage til at mindske fugtskader i vådrum.

- Blanke Disk, som har vist imponerende testresultater, er godkendt til det europæiske marked med et ETA-certifikat, der er en objektiv og uafhængig europæisk teknisk vurdering af blandt andet nye og innovative produkter til byggebranchen. Blanke Disk har derudover opnået en TGA-godkendelse, der blandt andet bedømmer produktegenskaber og angiver, hvordan egenskaberne forholder sig til dansk byggelovgivning, siger Tommy Q. Henriksen.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094