23948sdkhjf

Skal du på opkøb blandt konkurrenterne eller skal du sælge virksomheden, mester!

Mester Tidendes chefredaktør sætter aktuelle sager på spidsen

Selvom boligpriserne himmelflugt ser ud til at have stabiliseret sig, så er der stadig mange boligejere, som kan se en fordel i at fremskynde et eventuelt hussalg for at hente en økonomisk gevinst hjem.

Sådan er det også blandt de lidt mindre og mellemstore håndværks- og entreprenørvirksomheder. Det fik jeg en god fornemmelse af forleden, da jeg helt uformelt deltog i et netværksmøde. Her var der flere, som gav udtryk for, at de overvejer at afhænde virksomheden. Nogle fordi de har set i øjnene, at de ikke formår at skalere forretningen op i takt med efterspørgslen og dermed sikre indtjeningen. Andre fordi de vil fremskynde et salg eller generationsskifte i et opadgående marked. Flere fortalte i øvrigt, at det ofte er konkurrentvirksomheder som ønsker at købe op for at konsolidere sig i markedet eller tilkøbe nye kompetencer.

Fælles for de fleste er, at det er svært at fastsætte en pris. Hvad skal virksomheden koste og hvad skal man som sælger forpligte sig til i forhold til en ny ejer. Skal man deltage i driften nogen tid eller er det bedst at slippe tøjlerne helt. Og hvordan med konkurrenceklausuler osv.

Og hvis man i stedet for at sælge, hellere vil købe konkurrenten; hvordan undgår man så at købe katten i sækken?

Der kan være store gevinster at hente lige nu, hvad enten man sælger eller køber. Men især når det gælder handel med virksomheder er det vigtigt, at man i overført betydning, kan stole på "tilstandsrapporten".

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109