23948sdkhjf

Danny fik knæproblemer som tømrer: Vinduesproducent hjælper ham tættere på arbejdsmarkedet igen

I Vesthimmerland Kommune er vinduesproducenten Outline blevet del af en succeshistorie. Med jobtræningskonceptet Outline Plus, som virksomheden og kommunen har skabt i fællesskab, skal langtidsledige hjælpes tilbage på arbejdsmarkedet, og alene sidste år var 70 af Vesthimmerlands borgere igennem Plus-afdelingen på den nordjyske vinduesfabrik.

– Vi har i de seneste år haft rigtig mange succeshistorier i Plus-afdelingen, og det betyder meget for os at hjælpe folk ud af langtidsledigheden, fortæller Outline-direktør Jens Sørensen og fortsætter:

– Samtidig får vi jo også ekstra hænder, som kan hjælpe til med opgaver i det omfang, som hver medarbejder nu kan holde til. Derfor er vi rigtig glade for, at så mange borgere har taget imod tilbuddet om at afprøve kræfterne i Outline Plus.

Af de 70, der i 2021 var igennem jobtræningskonceptet, har 36 fået afklaring i forhold til deres videre forløb eller arbejdsevne, fire er blevet ansat hos Outline, mens to er kommet i enten job eller uddannelse uden for Outline. De øvrige er fortsat aktive i Plus-afdelingen eller stoppet af anden årsag.

Fastholder hverdag og kollegaer

En af de langtidsledige, som i dag er knyttet til Outline Plus, er 28-årige Danny Nørgaard Jespersen. Han er uddannet tømrer og har arbejdet inden for tømrerfaget i et par år, men knæproblemer har betydet, at han ikke kunne blive i faget.  

– Derfor er jeg nu startet i Outline Plus, hvor jeg startede i en to ugers praktik for at afprøve, om opgaverne kunne tilpasses mine udfordringer. Det gik rigtig fint, og jeg er nu ansat i ’småjob’ med tre timer om dagen i afdelingens pakkeri. Her kan jeg få lov til at teste mine fysiske grænser, og hvor meget mine knæ kan holde til, siger Danny Nørgaard Jespersen og fortsætter:

– Det gode ved Outline Plus er, at det er tilrettelagt efter mig og min situation, men jeg kan fortsat fastholde en hverdag, møde kollegaer og føle, at jeg kan gøre gavn på en arbejdsplads. Derudover glæder det mig, at jeg fortsat er inden for mit felt og kan bruge mine hænder hos Outline. Forløbet er helt sikkert medvirkende til, at jeg hurtigere kan finde ud af, hvad jeg kan lave i fremtiden.

Foruden Danny Nørgaard Jespersen har 21-årige Oliver Borup også været knyttet til Outline Plus-afdelingen. Han begyndte i forløbet med henblik på at få en idé om, hvilken uddannelses- eller jobvej han skulle gå, hvilket også netop er resulteret i et job ved Outline:

– Det viste sig hurtigt, at Oliver er dygtig med sine hænder. Han fik derfor tilbudt et job i vores produktionslinje, hvor han i dag assisterer operatøren og er ansat på 32 timer med særlige vilkår. Han er således også et rigtig godt eksempel på en solstrålehistorie fra Outline Plus, lyder det fra projektkoordinator i Outline Plus, Jette Marie Madsen.

Outline Plus rummer samlet 31 praktikpladser og er et forløb, der varer i gennemsnit 8-12 uger. De fleste i Plus-afdelingen arbejder i et par timer om dagen, men der er også nogle, som kan komme tæt på en fuldtid alt efter den enkeltes situation. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11