23948sdkhjf

Ejerskifte med far fik Pia til at søge hjælp  

Et generationsskifte er ikke en gnidningsfri affære. Det måtte Pia Jepsen sande, da hun i 2019 overtog halvdelen af faderens forretning. Ved hjælp af sparring og netværk gennem Erhvervscentret Greve og Erhvervshus Sjælland kom hun dog i mål.

Pia Jepsen lægger ikke skjul på, at hun var udfordret, da hun 2019 var midt i processen med at overtage halvdelen af den tømrervirksomhed, som hendes far, Jeppe Jepsen, på det tidspunkt havde drevet i 43 år.

- Som leder fra en ny generation skal man ikke bare styre driften, hvilket kan være udfordrende nok i sig selv. Man skal også udvikle og fremtidssikre virksomheden. Her har man brug for inspiration og sparring. Det er den tidligere generation ikke altid den rigtige til at give, fortæller Pia Jepsen, der er anden generation i Tømrer- og Snedkerfirmaet Jeppe Jepsen ApS i Karlslunde.

Læs også: Sådan får du værdisat din virksomhed, mester

Pia Jepsen, som i dag har overtaget ledelsen og halvdelen af ejerskabet af virksomheden, er uddannet bygningskonstruktør og kloakmester.

Kom med i netværk med andre unge ejerledere

I jagten på sparring og ny inspiration fandt Pia Jepsen frem til Erhvervscentret Greve, som tilbyder vejledning, sparring og information lokalt. Gennem erhvervscentret fik hun kontakt til den mere specialiserede sparring, samt adgang til de netværk og forløb, som Erhvervshus Sjælland tilbyder.

- Gennem Erhvervshus Sjælland er jeg blevet del af netværk med andre erhvervsfolk, som jeg kan dele viden og ideer med. Senest er jeg blevet en del af et netværk for unge ejerledere. Det har virkelig været fantastisk at komme i dialog med mennesker, der har præcis de samme udfordringer som jeg. Det er meget værdifuldt, siger hun.

Vigtig fremtidssikring

Netværk er dog ikke det eneste, som Pia Jepsen har fået ud af samarbejdet. Hun har for eksempel været til en række foredrag hos Erhvervshus Sjælland, som har åbnet mulighed for efterfølgende enesamtaler med de eksperter, der holdt oplæg.

Hun har efterhånden sparret med en række af de erfarne erhvervsfolk, som et erhvervshus kan give adgang til, og sparringen har blandet andet handlet om forretningsområder og processer. Oplevelserne har imponeret hende. Det hele har været og er stadig en stor hjælp.

- Der er jo meget, man skal tænke på, når man skal føre en virksomhed ind i fremtiden. Her har man brug for input udefra. Det kan handle om ny teknologi, nye teknikker – og ikke mindst om, hvordan man får fat i fremtidens arbejdskraft, hvilket er essentielt for en virksomhed som min, der bygger på godt håndværk, siger hun og tilføjer:

- Det har jeg fået hjælp til, hvilket er med til at sikre, at min familievirksomhed kommer godt videre. Det er jeg glad for. Det vil jeg virkelig anbefale andre også at trække på.

Find dit Erhvervshus her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141