23948sdkhjf

Dokumentationspakke fra teglstensproducent gør det enklere at bygge bæredygtigt

Teglstensproducenten Egernsund Wienerberger har i samarbejde med Rambøll udarbejdet en dokumentationspakke med al relevant produktinformation, som arkitekter og totalrådgivere har brug for i forbindelse med DGNB-certificeringer.

Kommerciel direktør i Egernsund Wienerberger, Peter Høffner, forklarer i en pressemeddelelse, at det kræver omfattende beregninger, ressourcer og dokumentation at certificere et byggeri:

- Derfor vil vi gerne lette processen ved at give vores kunder hurtig og nem adgang til den dokumentation, der skal bruges. Det er i sidste ende med til at gøre det nemmere at vælge de helt rigtige produkter til deres bæredygtige byggeri, siger Peter Høffner.

Med et DGNB-certifikat i hånden opnås en øget værdi og kvalitet af bygningen. Det skyldes blandt andet, at kriterierne i DGNB har fokus på at reducere omkostninger, spild og ressourcer gennem hele byggeriets levetid og samtidig vægter kriterier som sociale forhold og værdi for brugerne.

Opnår DGNB-points

Den samlede dokumentationspakke skal kvalificere, hvordan Egernsund Wienerbergers produkter bidrager til at opnå DGNB-points. Chefkonsulent Andreas Qvist Secher fra Rambøll siger:

- Vi har lavet en kortlægning af, hvad det er for kriterier i de forskellige certificeringsordninger i Danmark, Norge og Sverige, hvor produkterne bidrager til bæredygtigt byggeri. I forhold til DGNB-certificeringen er beklædningstegl og mursten relevante i kategorier såsom levetid, genanvendelighed og totaløkonomi.

 Han fortsætter: 

 - Jeg har oplevet det meget positivt, at Egernsund Wienerberger er transparente. Det er en virksomhed, som relativt tidligt har været med på den grønne omstilling, og så forstår de at innovere på deres materialer. Med serien af LESS-mursten sikrer de sig eksempelvis et lavere CO2-aftryk i produktionen.

Egernsund Wienerberger fremhæver i pressemeddelelsen, at mursten er et naturmateriale med minimalt vedligehold og en meget lang levetid, hvilket gør det til en ideel klimaskærm og dermed et fornuftigt valg i forbindelse med DGNB-certificering.

- Byggebranchen har som aldrig før fokus på at reducere CO2-udledningen fra byggematerialer. Præcis som vores kunder ønsker vi at bidrage til et mere bæredygtigt byggeri og skabe mere transparens i forhold til vores produkter og deres bidrag i grønt byggeri. Nu er der hurtig adgang til den nødvendige dokumentation, så det bliver så enkelt som muligt for vores kunder at få deres bygninger certificeret med vores produkter, siger Peter Høffner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Til håndværkets folkemøde måler landets mest talentfulde lærlinge deres skills
Til håndværkets folkemøde måler landets mest talentfulde lærlinge deres skills
Rejsegilde nummer to på tre måneder i samme boligområde
Efter kun fem år skal Carlsberg Byens vartegn renoveres
Servicevogne plyndres for dyrt værktøj – politiet har svært ved at følge med
Tømrerlærling og legatmodtager: Juliane vil skabe et netværk for kvinder i branchen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.484