23948sdkhjf

Smid klodserne væk: Ny justeringsskrue til karme og lofter

Med ny justeringsskrue kan lofter, forskalling, dør- og vindueskarme genbruges efter afmontering. Også selve skruen er intakt og kan genbruges

Der anvendes i dag oftest fuldgevind karmskruer i næsten alle typer af byggerier. Med den skruetype er der ingen fleksibilitet. Når den først sidder fast, kan den ikke justeres.

Med en ny justeringsskue - FAFS – fra fischer, kan konstruktioner monteres og afmonteres, uden at byggematerialer bliver beskadiget og går til spilde.

Det skriver fischer i en pressemeddelelse.

Hvor end man arbejder med et mellemrum på bagsiden i forbindelse med lofter, forskalling, dør- og vindueskarme og skal justere i lod og vage, så kan den nye justeringsskrue således være med til at lette opgaven.

En af hemmelighederne bag den nye type justeringsskrue, som har fået navnet FAFS, er klipsen. Det er den løse klips med gevind, der gør afmontering enkel. Samtidig roterer klipsen ikke under justering, og skuehovedet bibeholder sin placering i plan med overfladen af befæstelsen.

FAFS, som er fremstillet i den holdbare PowerFast II stålkvalitet, kan omjusteres igen og igen, også efter byggeriet er afsluttet. Den efterspændes med en standard bits TX25 både ved etårseftersyn, eller når man kommer forbi og opdager, at noget bør justeres. På den måde kan altid opretholder optimal justering.

Der anvendes samme justerskrueklip til alle materialer – også beton, mursten eller gasbeton

I murværk kan skruen anvendes med fischers egen DuoPower 6x50 mm efter forboring af hul.

Væk med klodserne

Som en af de første i Norden, har tømrer Henrik Gustavsen, fra Tømrermester Guldfeldt i Odense, testet den nye justeringsskrue. Han har været tømrer i 20 år og lige så længe har han haft klodser med rundt for at montere for eksempel karme og ved forskalling af lofter.

- Jeg kan se, at den her kan gøre det lidt lettere for os i hverdagen. Vi bliver fri for at bruge klodser, når vi kan justere sådan i stedet for. Det sparer os for en arbejdsgang, og så skal vi kun have kassen med skruer med. Man slipper for at slæbe klodser med sig rundt på byggepladsen, siger Henrik Gustavsen.

A. Tømrer Henrik Gustavsen har testet justerskruen FAFS, der efterlader loft, forskalling, dør- og vindueskarme så intakte, at byggematerialerne kan genbruges efter afmontering.

B. Med FAFS kan konstruktioner monteres og afmonteres, uden at dyrebare byggematerialer bliver beskadiget

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079