23948sdkhjf

Byudviklingsprojekt starter op med dialog på Kokkedal Station

I tre dage blev byudviklingsprojektet Kronholm præsenteret for flere hundrede af de passagerer, der benytter Kokkedal Station i de tidlige morgen- og sene eftermiddagstimer.

Hver dag benytter omkring 10.000 bus- og togrejsende Kokkedal Station. Det trafikale knudepunkt har en central placering i det nye byområde, Kronholm, som Sophienberg Gruppen i tæt samarbejde med arkitektfirmaerne RUM, C.F. Møller og BOGL er i færd med at udvikle.

Projektet, der omfatter et areal på 26.000 kvadratmeter, har naturligvis stor lokal bevågenhed. Derfor har Sophienberg Gruppen, der er et datterselskab til det børsnoterede selskab Thylander A/S, sammen med sine partnere og konsulent Kristin Arendt fra EOS Partner, i tre dage præsenteret projektet for flere hundrede af de passagerer, der benytter stationen i de tidlige morgen- og sene eftermiddagstimer.

- Flere hundrede så plancher og fik udleveret brochurer. Vi havde en spændende og lærerig dialog. Vi fik input til projektet og lejlighed til at forklare bygningernes placering, byggehøjder, skyggeforhold og trafik. Den form for dialog og åbenhed anvendes ved andre store projekter. Det værdsættes af beboerne og borgerne, siger projektchef Søren Vange, fra Sophienberg Gruppen.

Selskabet vandt for et år siden en kommunal konkurrence om udvikling af det 26.000 kvadratmeter store område omkring Kokkedal Station. Målet er at skabe et byområde, hvor tryghed, natur og nærhed er tre væsentlige værdier. Der er i projektet langt stor vægt på bæredygtighed i både konstruktioner såvel som i det sociale fællesskab.

Fem landskabstyper

En af hovedopgaverne fra Hørsholm Kommune var at skabe et levende byrum. Det har Sophienberg og rådgiverne lagt stor vægt på, ved at skabe et samlende byrum på stationspladsen, med mulighed for semiprivat ophold i projektets arkitektoniske runde perle ”Kronhøj” som inviterer til ophold for beboere og passagerer. Biodiversitet og landskab har været omdrejningspunkt fra dag et i projektet. Derfor har man prioriteret at placere hovedparten af parkeringen væk fra terrænet. Det giver mulighed for at skabe fem forskellige landskabstyper, med en mangfoldighed af planter, insekter og smådyr.

- Vi har på dialogmøderne og i møderne med naboerne fået rigtig relevant input til, hvordan vi med relativt små greb, kan skabe en bedre sammenhæng mellem projektet og de øvrige boliger i området. Vi skal også lave lidt trafikmæssige justeringer, så trafikken bliver tryg for alle, siger Kristin Arendt, som er rådgiver i proces og kommunikation.

200 boliger

Projektet omfatter et friplejehjem, en dagligvarebutik, flere små butikker, restauranter, senior-, familie- og ungdomsboliger samt et parkeringshus. Antallet af boliger inklusive plejeboliger bliver omkring 200. Fire konsortier deltog i konkurrencen.

Sophienberg Gruppen har netop afleveret en uddybende verificering af projektet til Hørsholm Kommune. Det viser, at projektet kan realiseres som planlagt i konkurrenceforslaget. Herefter venter man, at lokalplanarbejdet kan indledes i efteråret, så der kan tages hul på opførslen projektet i slutningen 2023.

tøtte

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126