23948sdkhjf

Entreprenørkonkurs vingeskyder hårdtprøvet Vinge-byggeri

– Det er en stor glæde, at vi nu kan markere, at der begynder et stort nyt byggeri i Vinge.

Sådan lød det, da Frederikssund-borgmester John Schmidt Andersen i april 2021 tog første spadestik til de 198 almene boliger, Domea efter megen møje og besvær endelig kunne gå i gang med at opføre sammen med totalentreprenøren Adsbøll Entreprise.

Mandag i denne uge begærende entreprenøren sig selv konkurs, og således er der skabt endnu et benspænd for Vinge-projektet, der imidlertid aldrig er kommet længere end det første spadestik.

Det bekræfter projektleder hos Domea, Thomas Helsted, overfor Sjællandske Medier.

– Et alment boligbyggeri skal holdes inden for et rammebeløb, og aktiviteterne i byggebranchen er overophedet, og priserne på materialer er dyre. Derfor har kontrakterne med entreprenører og underleverandører været svære at få på plads, forklarer han til avisen.

I mere end et år har Domea ifølge avisen forsøgt at justere byggeriets økonomi og indgå nye aftaler med underleverandører, men med Adsbølls konkurs har færdiggørelsen af byggeriet fået ekstra lande udsigter.

Til Sjællandske Medier oplyser Thomas Helsted, at der skal findes en anden totalentreprenør, og han forventer, at opgaven vil blive sendt i udbud til efteråret. De første af de 198 boliger skulle ifølge de oprindelige planer have stået klar i år. Nu håber man hos Domea på, at de i stedet kan stå færdige i 2024.

Ifølge kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt arbejdede Adsbøll Entreprise ved konkurstidspunktet på 12-14 entrepriser landet over. Konkursen har også betydet et midlertidigt byggestop på blandt andet boligprojektet Teglgaardshaven i Viborg samt tredje etape af projektet Kongeåhaven på Teglbakkken i Niverød, og hos Domea vil man ikke afvise, at man også skal på jagt efter alternative samarbejdspartnere andre steder end i Vinge.

– Vi har haft et godt samarbejde med Adsbøll på en række projekter. Deres aktuelle konkurs betyder, at vi nu skal finde andre samarbejdspartnere – det gælder for eksempel i Vinge ved Frederikssund, men potentielt også andre steder i landet. Det er et vilkår, og det forholder vi os til, skriver kommunikationschef Jonas Vadstrup i en mail til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125