23948sdkhjf

Passer sine kunder - IT ordner resten (næsten)

Anlægsgartner Søren Somod ordner lønindberetningen for 15 ansatte på en halv times tid

Anlægsgartner Søren Sømod, fa Søren Sømod ApS i Holte, har drevet virksomheden siden 1986. Først som enkeltmandsvirksomhed og frem til nu, hvor virksomheden beskæftiger 15 mand. Og der er altid fire elever i virksomheden. To af de ansatte er hans sønner, og et generationsskifte er gennemtænkt og skal effektueres inden for ti år.

Så der er orden i tingene hos Søren Sømod ApS. Det gælder også det administrative bagland.

Søren Sømod, som udover at drive sin virksomhed, også er formand for brancheforeningen Danske Anlægsgartnere, har arbejdet målrettet på at digitalisere og effektivisere administrationen i virksomheden.

Det har han blandt andet gjort med et skræddersyet lønsystem til netop hans branche, ProLøn fra Visma.

Det betyder, at lønindberetning for 15 mand er klaret på en halv time

- Min bogholder gør lønnen klar, og så kan jeg nøjes med at bruge en halv time hver måned på at få lønberetningen ordnet. Jeg er bestemt ikke it-ekspert, men ProLøn har været uhyre nemt at tage i brug, siger Søren Sømod.

Går ikke over åen efter vand

Søren Sømod blev i 2020 formand for brancheforeningen Danske Anlægsgartnere. Den ProLøn-løsning, han bruger, er som nævnt skræddersyet til branchen, så der er taget højde for, at arbejdstiden for den enkelte medarbejder kan svinge, alt efter om det er højsæson eller lavsæson.

- Det med højsæson og lavsæson er faktisk ikke så udtalt mere. Vi kan godt mærke, at klimaforandringerne gør, at vi kan arbejde næsten året rundt som anlægsgartnere. Men for at kunne beskæftige medarbejderne hele året, tager vi snerydning ind om vinteren, siger Søren Sømod.

Firmaet har altid ligget i Holte i Nordsjælland, og kundebasen – private og erhverv – ligger inden for en radius af 15-20 km. Søren Sømod ser ingen grund til at gå over åen efter vand. Det giver også bare en masse spildtid med transport, forklarer han.

Artiklen er en del af temaet De Digitale Håndværkere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188