23948sdkhjf

Akustikvirksomhed tager sin egen medicin – og lidt til

Rockfon går et skridt videre med bæredygtighed i bredden, hvor også sociale og sundhedsmæssige aspekter tæller med

Akustikproducenten Rockfons hovedkvarter har gennemgået en omfattende renovering. Nu står de nye omgivelser klar, og virksomhedens medarbejdere er nu rykket ind i sundhedsoptimerede rammer.

Det skriver Rockfon i en pressemeddelelse.

Det nye hovedkontor, der også huser Rockwool Nordics samt de to søsterbrands Rockpanel og Lapinus, er designet til at understøtte medarbejdernes sundhed og trivsel, og det forventes at blive Danmarks første WELL v2 certificerede kontorbygning.

- Som virksomhed arbejder vi hver dag for at forbedre akustikken og skabe indeklimaoptimerede rammer. Det er en vigtig del af vores arbejde med FNs 17 bæredygtighedsmål. Og det skal komme vores egne medarbejdere til gavn. Derfor har det været et naturligt valg at tage vores egen medicin og satse stort på WELL-certificeringen, fortæller Parik Chopra, som er adm. direktør for Rockfon Europa & Asien.

Egne akustikløsninger

WELL-certificeringen, der udstedes af International WELL Building Institute (IWBI), er et pointbaseret system til at optimere menneskers sundhed og trivsel i bygninger ved at tage højde for de ti koncepter: luft, vand, kost, lys, motion, termisk komfort, lyd, materialer, sind og fællesskab.

- Med WELL tager vi skridtet videre fra de traditionelle indeklimaparametre som akustik og dagslys til hele dagligdagen i bygningen. Denne certificeringsordning indtænker koncepter som kost, motion og fællesskab. Derved adskiller den sig fra andre bygningscertificeringsordninger, og det er en af fordelene ved denne ordning, forklarer Kasper Bach Johannsen, der er specialist i energidesign, bæredygtighed og indeklima hos den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe.

- Med andre ord har WELL stor værdi for en virksomheds medarbejdere. Dertil stiger produktiviteten, når vi optimerer luftkvaliteten, det termiske indeklima samt det visuelle og akustiske miljø. I dette tilfælde er det værd at fremhæve, at Rockfon naturligvis selv står for de akustiske løsninger til projektet, hvor vi regner med at score toppoint på dette parameter, fremhæver Kasper Bach Johannsen

Det færdigrenoverede hovedkontor er udstyret med Rockfons egne akustikløsninger, der ifølge producenten selv lever op til otte ud af de ti WELL-koncepter.

Fokus på sundt byggeri

- Der er helt klart en stigende tendens til, at virksomheder får øjnene op for sundhedsdesign, og den bedste måde at komme godt fra start - og ikke mindst godt i mål - er at involvere rådgiveren tidligt i processen, forklarer Kasper Bach Johannsen.

Mens præcertificeringen af Rockfons hovedsæde allerede kom i hus under ombygningen, forventes certificeringen, der kræver målinger, efter bygningen tages i brug, tildelt endeligt i begyndelsen af november.

- Med den forventede WELL-certificering af vores nye hovedkontor går Rockfon et skridt videre med bæredygtighed i bredden, hvor også sociale og sundhedsmæssige aspekter af vores egne medarbejderes dagligdag tages med, afrunder Kasper Vibæk, der er Head of Sustainability & Public Affairs hos Rockfon.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094