23948sdkhjf

Helt vild med vilje - vædderlogo blomstrer frem i Holstebro med robot på sidelinjen

Carl Ras håber at kunne inspirere andre virksomheder til at benytte deres erhvervsarealer til skabelsen af mere vild natur og biodiversitet

Med ønsket om grøn omstilling følger ofte et behov for inspiration, nytænkning og ny teknologi. Hos Carl Ras i Holstebro var det ikke meget anderledes. Med ønsket om at gøre mere for naturen uden de store vedligeholdelsesudgifter, søgte man nye og anderledes idéer til at opnå mere biodiversitet hos anlægsgartner og klimaentreprenør OKNygaard.

Det skriver Carl Ras i en pressemeddelelse.

Sammen fik man idéen om at lave den genkendelige Carl Ras-vædder fra virksomhedens logo som en 30 x 50 meter stor blomstereng på græsplænen ved engrosvirksomhedens adresse i Holstebro. Frøblandingen skulle øge biodiversiteten og blomstre med blå blomster for at matche Carl Ras’ farveprofil, men den mest udfordrende opgaver var at finde en måde, hvorpå logoets form kunne stå skarpt frem, uden at Carl Ras skulle frem med saksen hver uge. Løsningen viste sig at være en Husqvarna robotklipper med GPS-styring.

Udover at udføre grøn pleje til bl.a. virksomheder og kommuner, tilbyder anlægsgartnervirksomheden også professionelle robotklipperløsninger. OKNygaard har således sørget for både opmåling, levering og installering, løbende service samt opbevaring af robotten hen over vinteren. Projektet hos Carl Ras kunne dog ikke klares med en traditionel robotklipper, der kører efter et nedgravet kabel. Det krævede eksakt klipning af græsset udenom og indeni logoet, og derfor søgte OKNygaard hjælp hos Husqvarna.

Robotklipper uden kabel

- Vi tog fat i Husqvarna og fortalte dem om vores – måske tossede – idé med et kæmpemæssige biodiverst logo. Vi havde behov for en robotklipper, som ikke er afhængig af et kabel, men som kan indstilles med stor præcision – for eksempel ved hjælp af GPS-koordinater. Heldigvis var Husqvarna med på idéen og klar til at hjælpe, fortæller Emil Utoft, der er salgschef hos OKNygaard.

De GPS-styrede robotter kan bruges til et væld af projekter inden for grøn drift, ikke mindst biodiverse logoer i alle afskygninger. GPS-punkterne styres og justeres nemt via Bluetooth, så man undgår eventuel manuel eftertrimning.

Store brændstofbesparelser

I efteråret fik OKNygaard sammen med Turf Tank optegnet Carl Ras-vædderen på det store græsareal, som nu kun manglede tilsåning med en ’’Blå hav’’-frøblanding. Knapt et år er passeret og et nyt Carl Ras-logo i blålige nuancer er nu blomstret frem. Det glæder Henning Højgård Kristensen, der er salgschef hos Carl Ras Engros Beslag.

- Med det nye logo skaber vi flere fødekilder til insekter og mere vild natur, der samtidig er flot at se på og som ikke kræver vedligeholdelse. Man bliver glad af at se ud på blomsterengen, når man kører forbi butikken eller kigger ud ad vinduet. Derudover er vi også rigtig tilfredse med, at vi nu sparer brændstof og dermed CO2 ved ikke at skulle have store traktorer kørende frem og tilbage hele tiden, når græsset skulle slås’, siger Henning Højgård Kristensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny undersøgelse: Enkelte kommuner har knækket koden med de unge og erhvervsuddannelserne
Efter coronalåns udløb: Kurs mod flest konkurser i 12 år
Plastmo er et ’Great Place to Work’
Efter stort indbrud: Nu DNA-mærker Contiga sit værktøj
Rådgiverduo løber med kontrakt i Gellerupparken
Dyster prognose spår tilbagegang i byggeriet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.11