23948sdkhjf

Jakons stifter og bestyrelsesformand er sovet ind

Redaktionen har modtaget denne nekrolog

Det er med stor sorg, at vi må meddele, at Jakons stifter og bestyrelsesformand, Håkon Pettersen, natten til tirsdag 25. oktober er sovet stille ind. Håkon var omgivet af sin familie i de sidste timer.

Håkon blev 78 år og efterlader sig sine evige støtter i Mariann, Tobias, Daniel, Simon, Maja, Anja og Stein.

Håkon Pettersen kom til Danmark fra Norge i 1963, hvor han startede på Idrætshøjskolen Sønderborg. Her mødte han Mariann, der blev hans livsledsagerske. Mariann stod bag Håkon da han grundlagde Jakon i 1978 og sammen skabte de rammerne om en virksomhed drevet af håndværk i høj kvalitet, ordentlighed, stolthed og en kultur med fokus på mennesker og samarbejde.

Håkon var personificeringen af de værdier, der i dag står som kerneværdier for det vi kalder Jakon Ånden. Jakon er i dag stadig ejet af familien Pettersen, med Håkons søn, Stein Pettersen, som administrerende direktør.

I de første år udførte Jakon primært møbelsnedkeropgaver, men snart kom egentlige byggeopgaver til, og dermed blev konturerne skabt til den virksomhed, der i dag er blandt landets største på sit felt.

Opgaverne har op gennem årene ligget inden for både ombygning, renovering, nybyggeri og restaurering samt service og drift for professionelle bygherrer i både den offentlige og private sektor.

Opgaver som tømrer- og snedkerarbejde i Operaen, restaurering af Amalienborg og langvarige samarbejder med f.eks. Københavns Lufthavn, Egmont og Danmarks Radio betød meget for Håkon, og har været byggestenene for den virksomhed, vi kender i dag. Fælles for opgaverne var, at de alle byggede på tæt samarbejde og tillid mellem projekternes parter.

Særligt social ansvarlighed stod Håkons hjerte nært. Dette kommer specielt til udtryk i Jakons store fokus på medarbejdertrivsel og uddannelse som altid har været, og stadig er, helt centrale elementer i virksomheden.

Jakon var blandt de første firmaer i Danmark, der ansatte tømrer på funktionærlignende forhold, hvilket skabte større tilknytning mellem firma og tømrersvend. Samtidigt har uddannelse af nye lærlinge altid været en prioritet, og Jakon har den dag i dag 30 lærlinge undervejs. De senere år har tæt ved 40 medarbejdere rundet deres 25 års jubilæum, hvilket understreger, at den kultur Håkon startede, er en kultur, som vores medarbejdere sætter stor pris på.

Ære være hans minde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079