23948sdkhjf

Klar besked til toppolitikere på falderebet: Fremtiden kræver faglærte

Valgkampen synger på sidste vers, og i den forbindelse var finansminister Nicolai Wammen og Troels Lund Poulsen fra Venstre forleden på besøg i elinstallationsvirksomheden ELCONs hovedkvarter i Brabrand. Beskeden til de to var klar: Vi mangler flere faglærte.

De to prominente politikere mødtes til en rundbordssamtale med underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne Tina Voldby samt ELCONs HR-direktør Anne Sophie Flørnæss og en række af ELCONs menige medarbejdere.

Formålet med samtalen var tegne omfanget af problemet klart op og gennem ELCONs repræsentanter give inspiration til, hvordan flere unge mennesker kan tiltrækkes erhvervet. De to politikere fra landets største politiske partier, Socialdemokratiet og Venstre, skulle sendes videre med en klar forståelse for, hvorfor der er behov for en målrettet og omfattende indsats.

- Vi kommer til at mangle faglærte elektrikere i fremtiden, og de er afgørende i forhold til at få den grønne omstilling og den teknologiske udvikling af vores samfund til at blive en realitet, lyder det i pressemeddelelsen fra Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, før hun tegner beskeden til det politiske system klart op:

- De skal investere i erhvervsuddannelserne og prioritere de erhvervsuddannelser, der er i vækst, og som der er mangel på.

”Sådan får vi flere faglærte” - 5 anbefalinger fra ELCON

1. Øget investering i uddannelser på erhvervsskolerne – særligt inden for flaskehalsområderne

2. Faglig teknisk opkvalificering af undervisere på erhvervsskolerne

3. Udvikling og styrkelse af voksen- og efteruddannelsessystemet

4. Opgør med de minimis-forordningen ifm. 04 tilskud til voksenlærlinge0

5. Styrket faglighed i folkeskolen samt brobygning til

Kilde: ELCON

Lydhøre politikere

Finansminister Nicolai Wammen var efterfølgende både inspireret og opmuntret over ELCONs indsats på lærlingeområdet. Firmaet tog i hans optik et stort ansvar, der kan danne skole på området.

- Jeg vil tage inspiration omkring ELCONs lærlingeprogram med mig, men også behovet for at styrke vores erhvervsuddannelser, og at vi får et tættere samarbejde mellem uddannelser og erhvervsliv. Det tror jeg, der ligger et kæmpestort potentiale, lyder fra Nicolai Wammen i pressemeddelelsen.

Også fra hans politiske modstander var tonen anerkendende. Venstres Troels Lund Poulsen fandt det opløftende, at der er aktører i det private erhvervsliv, der integrerer lærlingeindsats i forretningen. Han understreger, at der ligger et politisk ansvar i at føre denne dedikerede indsats videre ud i samfundet.

-Jeg er blevet bekræftet i behovet for, at der skal være en massiv investering i vores erhvervsuddannelser. Derudover tager jeg med, at vi skal sikre, at der i fremtiden bliver lavet intelligente udbud i for vores offentlige bygninger, så vi sikrer, at det er nogle bæredygtige enheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125