23948sdkhjf

Frederik vil åbne sit fag for andre unge, der kæmper med fremtiden

21-årige Frederik fandt sin vej i livet, da han på en uddannelsesmesse blev tilbudt en praktikplads som anlægsgartner. Nu er han teamleder med egne lærlinge og vil bruge sin historie til at tiltrække unge, der kan spejle sig i ham

Da Frederik Schødt Jensen var 16 år gik han en tur med sin far gennem Hvidovre Bibliotek. De gik fra stand til stand på uddannelsesmessen ’Mød en virksomhed’ for at høre om håndværkerlivet i alle typer af fag. Til sidst kom han forbi Grøn Entreprise A/S. 

Jeg har valgt at være meget åben med min historie. Forhåbentligt vil der være nogle, der kan spejle sig i mig, hvis de ligesom mig ikke passer helt ind i det normale skolesystem. Frederik Schødt Jensen, anlægsgartner i Grøn Entreprise A/S

Efter en kort snak om glæden ved den friske luft og afvekslende opgaver tilbød de ham en praktikplads. Den blev siden vekslet til en læreplads. I dag er han blevet 21 år, udlært og har som teamleder sine egne lærlinge under sig. Onsdag 9. november står han med ansvaret for Grøn Entreprises A/S' stand på selv samme messe.

- Jeg tror, vi kan fange de unge på en lidt anden måde, end hvis de møder en flok i 40’erne bag standen. Vi kan nok formulere os lidt mere friskt, ligesom vi forstår deres verden, fortæller Frederik Schødt Jensen, der især håber, at han kan ramme en specifik gruppe:

- Jeg har valgt at være meget åben med min historie. Forhåbentligt vil der være nogle, der kan spejle sig i mig, hvis de ligesom mig ikke passer helt ind i det normale skolesystem.

Læring gennem hænderne

Frederik havde i de ældste klasser i folkeskolen svært ved at følge med fagligt. Det skyldtes især hans ordblindhed, som først var blevet opdaget relativt sent i hans liv. Hans store faglige udfordringer fik ham til føle sig isoleret, og han var stille og ensom. Det styrkede heller ikke hans selvtillid eller tro på fremtiden, at der blandt lærerne ifølge ham herskede en tvivl om, hvordan han skulle klare voksenlivet. 

Praktiktilbuddet fra Grøn Entreprise A/S dukkede derfor op som en redningskrans. Særligt fordi han med det samme mærkede, hvordan håndværkervejen og specifikt livet som anlægsgartner føltes skræddersyet til ham.

- På erhvervsskolen er der jo også ting, der skal læses og alt det der, men hvis der er noget, du ikke rigtigt forstår, kommer du ud og lærer det med hænderne efterfølgende. Og jeg har altid haft bedst ved at lære ting på den måde, ligesom jeg aldrig har været god til at sidde stille indenfor, fortæller han.

Unge stemmer skal inspirere den næste generation

Frederik Schødt Jensens uddannelsesvalg gav ham ikke bare en karrierevej, men fik også enorm betydning for den person, han er i dag.

Jeg tror, det hjælper rigtigt meget, at alle os unge, der har valgt den vej, råber højt om det. Der er masser af fordele og fede ting ved at være håndværker, som man ikke altid hører så meget om. Frederik Schødt Jensen, anlægsgartner

Med en spirende selvtillid gik han fra at være en stille, forsigtig person til i dag at trives i et job, hvor han har fået mere og mere ansvar, og i dag selv har ansvaret for at lede et hold af kommende anlægsgartnere. Derfor er han også lykkelig for, at han som den eneste i sin folkeskoleklasse valgte en alternativ vej.

- Der var ingen snak om håndværk. Alle snakkede om hvilket gymnasium, de skulle på, eller om det skulle være HF. Derfor gik jeg også med tankerne om en gymnasial uddannelse, selvom det havde været helt forkert for mig, siger han.

Derfor deler ærligt ud af sin historie, når han kan. Han fortæller ikke kun om de udfordrende perioder, men gør også et stort nummer ud af at fortælle om alle glæderne ved jobbet som anlægsgartner.

- Jeg tror, det har stor betydning, hvis alle os unge, der har valgt den vej, råber højt om det. Der er masser af fordele og fede ting ved at være håndværker, som man ikke altid hører så meget om.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094