23948sdkhjf

På vej mod en krise ? - Måske går du fra at have rigtig-rigtig travlt til bare rigtig travlt, mester !

Her skriver Mester Tidendes chefredaktør om aktuelle emner, som især berører små og mellemstore virksomheder

Trods vigende aktivitet og lidt færre opgaver, inflation og stigende energipriser, så er der fortsat mangel på kvalificeret arbejdskraft i mange virksomheder. Men samtidig med, at konkurrencen om opgaverne bliver stadig hårdere, må mange virksomheder i byggeriet dreje nøglen. Faktisk var der et rekordstort antal virksomheder som måtte give fortabt i oktober måned.

Med disse modsatrettede signaler er det svært som aldrig før at navigere sin virksomhed i den retning, hvor opgavemængden er bedst og hvor indtjeningspotentialet er størst.

I kølvandet på konkursbølgen kan det endda være attraktivt for de mest veldrevne virksomheder at overtage konkursramte kollegers virksomheder og drive dem videre.

Det er absolut en farbar vej, hvis man er klar til at ekspandere og vil erobre markedsandele. Men det kan også være en risikabel manøvre i en tid, hvor markedet er påvirket af stigende inflation og en vis afmatning i aktivitetsniveauet.

På den ene side kan man frygte, at både offentlige bygherrer og private boligejere holder endnu mere igen med at investere i byggeopgaver, så opgavemængden falder yderligere.

På den anden side kan man måske håbe, at de virksomheder i byggeriet, som i dag har rigtig-rigtig travlt, ”bare” får rigtig travlt. Det vil hjælpe en hel del på efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156