23948sdkhjf

Røde Kors giver dit aflagte værktøj nyt liv

Rundt omkring i landet ligger bunkevis af aflagt værktøj og samler støv i skurvogne, private garager eller på byggepladser. Det er måske en ekstra boremaskine eller en nedstryger, der stadig har flere gode år i sig, men som har måtte vige pladsen for en nyere udgave på markedet.

I Ringkøbing vises vejen for, hvordan at solidt og velfungerende værktøj kan få forlænget sin levetid og indgå i et mere bæredygtigt forbrug. På Herningvej i Ringkøbing har Røde Kors det seneste år har drevet Byggegenbrug, en genbrugsbutik for både de private og professionelle handymænd. Og kunderne har taget rigtigt godt imod den nye genbrugsstation, skriver Dagbladet Ringkøbing. 

- Vi oplever en stigning i antallet af kunder, der kommer til os for at se, om det er muligt at gøre et godt køb. Det gælder både gør-det-selv-folk og håndværkere, der er begyndt at komme forbi på jagt efter materialer til mindre reparationsopgaver, fortæller Hanne Bovbjerg Jensen, der er daglig leder af butikken til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Forretningen fungerer på samme vis som resten af Røde Kors omtrent 250 genbrugsbutikker rundt omkring i landet. Her er det bare ikke tøj, aflagt legetøj eller køkkeninventar, der kan doneres til salg til nye ejere, men i stedet brugte byggematerialer, der kan afleveres af privatpersoner og firmaer på adressen i stedet for at svinge forbi genbrugspladsen.

Det bliver der fremover udvidet mulighed for. Røde Kors meddeler, at genbrugsbutikken udvider sin åbningstid, så de 14 frivillige i skiftende hold fremover vil slå døren op fire eftermiddage om ugen samt hver lørdag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081