23948sdkhjf

Carl Ras: Den grønne omstilling skal løftes i flok

I den familieejede virksomhed Carl Ras har man en stålsat tro på, at man yder den størst mulige indsats for miljøet og klimaet ved at indgå som en støttende partner for eksisterende ildsjæle på markedet

I sidste uge beskrev vi i Mester Tidende, hvordan Carl Ras holder øje med branchen med de opmærksomme antenner slået ud. Den familieejede værktøjsforhandler står klar til at udvide sin palet af førende specialister på markedet med nye sunde virksomheder med et uforløst vækstpotentiale.

Der er også et andet ben i Carl Ras’ investerings- og opkøbsstrategi, fortæller adm. direktør Gorm Rasmussen. Den presserende grønne omstilling skal være et fyrtårn i virksomhedens fortsatte vækstrejse.

vi støtter eksisterende ildsjæle på markedet. Aktører der først og fremmest er dybt bekymrede for vores klode samt har en god ide, der kan gøre en positiv forskel, men som måske mangler lidt struktur, økonomi og sparring. Gorm Rasmussen, adm. direktør Carl Ras

 I den forbindelse har man i de senere år investeret i de bæredygtige byggemarkeder Genbyg og Havnens hænder og vil fortsætte i den rille.

- Vi har i Carl Ras et dedikeret fokus på miljø og klima. Både ift. hvordan vi selv driver vores virksomhed, men i særdeleshed ved at prøve at bidrage til at skubbe til en generelt stokkonservativ branche, siger han og fortsætter:

- Det tror vi gøres mest effektivt, hvis vi støtter eksisterende ildsjæle på markedet. Aktører der først og fremmest er dybt bekymrede for vores klode samt har en god ide, der kan gøre en positiv forskel, men som måske mangler lidt struktur, økonomi og sparring.

Carl Ras - en familieejet virksomhed gennem 90 år 

1932: Carl Rasmussen grundlægger ’Carl Rasmussen Værktøj & Beslag’ med første butik på Nørrebrogade

1966: Cai Rasmussen, anden generation og søn af Carl Rasmussen, indtræder i virksomheden

1985: Cai Rasmussen bliver direktør for virksomheden

2004: Gorm Rasmussen, tredje generation og søn af Cai Rasmussen, indtræder i virksomheden

2007: Virksomheden skifter navn til Carl Ras

2008/09: Gorm Rasmussen overtager posten som administrerende direktør i Carl Ras. Sammen med direktør Jan Holte Teller overtager han ledelsen.

2022: Great Place To Work kårer Carl Ras til Danmarks 2. bedste mellemstore arbejdsplads, og Carl Ras vinder specialprisen: ”Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion".

2022: Carl Ras fylder 90 år

Den grønne omstilling skal løftes i flok og komme alle til gode

Ved investeringen i Genbyg teamede værktøjsforhandleren op med Enemærke & Petersen. Ligesom Carl Ras købte entreprenørvirksomheden også 20 pct. af aktierne i genbrugsbyggemarkedet, der kom til verden for 24 år siden og var blandt de første til at gøre salg af genbrugsbyggematerialer systematiseret og digitalt.

 

Gorm Rasmussen tror, at de tre partnere i fællesskab kan skalere forretning op omkring et bæredygtigt system for både nye og brugte materialer. Derudover ser han det som et eksempel på de store, åbne samarbejder, der i hans optik er stærkt nødvendige, hvis den grønne omstilling skal lykkes.

-Jeg synes, det er et ret stærkt signal at sende, at vi går sammen på tværs af branchen for at skubbe til udviklingen. Jeg har set en del tilfælde, hvor man igangsætter grønne tiltag i lukkede kredsløb. Tiltag der kun kommer nogle til gode eller afhænger af, at man skal bruge specifikke produkter, lyder det.

Genbyg er en af de største aktører i branchen, så vi får adgang til en enorm viden. Når vi gerne vil gøre det nemmere at bygge bæredygtigt, så skal al den indsigt fra Havnens Hænder og Genbyg også videreformidles til vores kunder. Gorm Rasmussen, adm. direktør Carl Ras

Tiltag, der kan accelerere den grønne omstilling, må ikke være en lukket klub, mener han. Han ser det om en fælles forpligtelse, at alle bidrager med, hvad de kan. Derfor skal de gode løsninger også gøres nemme og tilgængelig for alle.

Gorm Rasmussen vil helst omtale investeringerne i Genbyg og Havnens Hænder som partnerskaber. Det skyldes netop, at de også den anden vej skal tilføje værdi til Carl Ras’ kunder.

- Genbyg er en af de største aktører i branchen, så vi får adgang til en enorm viden. Når vi gerne vil gøre det nemmere at bygge bæredygtigt, så skal al den indsigt fra Havnens Hænder og Genbyg også videreformidles til vores kunder.

Med forventningen om at gøre en god forretning
De grønne investeringer adskiller sig lidt fra de mere klassiske investerings- eller opkøbscases, fordi de økonomiske gevinster er sværere at regne på decimalet, fortæller Gorm Rasmussen. 

De bygger i højere grad på forventninger til fremtidig udvikling og afhænger og af, at man lykkes med at rykke en ”stokkonservativ branche, hvor man ofte holder sig til det, man plejer”.

det er jo ikke cases, der regnes hjem på 3 til 5 år. Det er dog heller ikke vores intention. En af vores fordele som familieejet virksomhed er, at vi godt fokusere på nogle længere stræk Gorm Rasmussen, adm. direktør Carl Ras

Alligevel har Gorm Rasmussen forventninger til, at de grønne investeringer nok skal betale sig godt ind på den længere bane. Det skal dog hjælpes på vej, mener han, af lovgivning og bygningsregulativer, der skal favne og opmuntre til blandt andet genanvendelse og bæredygtighed i byggeriet. 

Han ser dog - eksempelvis i kommunernes krav til de offentlige byggerier - de rigtige tendenser.

- Men det er jo ikke cases, der regnes hjem på 3 til 5 år. Det er dog heller ikke vores intention. En af vores fordele som familieejet virksomhed er, at vi godt fokusere på nogle længere stræk, siger han.

Alligevel tilføjer det allerede i hans optik masser af værdi.

- Det giver noget god energi internt i huset, fordi vi gør noget ift. den grønne omstilling. Vi har måske tidligere lavet nogle tiltag med vores leverandører, eller ved at have fokus på emballage eller brug af muleposer og alle sådan nogle ting. Men i arbejdet med Genbyg, Havnens Hænder eller hvad, der nu må komme til, er det helt anderledes til at føle på.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11