23948sdkhjf

12 timer på en opladning: Udvikler eldrevet dumper med storentreprenør

Aarsleff A/S har været med på sidelinjen og er nu kunde til de første otte nyudviklede, elektriske dumpere, som skal klare en arbejdsdag på en opladning

Den danske producent af den kendte minidumper Superskub, HG Machines, har i flere år også leveret den lille dumper med batteridrift. Men virksomheden fra Hedensted har sideløbende set et marked i at udvikle en større to-tons dumper, som er fuldelektrisk. 

Den nye model kan køre 12 timer på en opladning, og Aarsleff A/S har bestilt otte af dem, fordi man gerne vil være på forkant med udviklingen og de krav til nulemissioner på de danske byggepladser, som man venter, vil komme.

Storentreprenøren har været med i udviklingen og har løbende givet input i udviklingsprocessen.

Et skulderklap

- For at kunne levere en revolutionerende, 100 procent elektrisk maskine, har det været vigtigt for HG at have kunderne med i processen, siger Nikolaj Birkerod, adm. direktør og ejer af HG:

- Det er derfor en stort skulderklap, at Aarsleff A/S, som har bidraget med input og ekspertise til udviklingen af den elektriske 2-tons dumper, har placeret den første ordre.

Klar til krav

Hos Aarsleff A/S er det vigtigt at være klar, når efterspørgsel og krav kommer:

- Egentligt er der ikke den helt store efterspørgsel på elektriske maskiner lige nu, men vi ved, at den kommer, og her har vi haft mulighed for at være med i udviklingen, så vi kunne få maskinen tilpasset, som vi gerne ser det. Der har været nogle elementer som vi har kunnet give feedback på, som er blevet rettet til, siger Aarsleff’s materielforvalter Frank Skaaning.

Aarsleff A/S har haft HG E2000 kørende på deres byggepladser og testet de forskellige funktioner og egenskaber.

- Vi har blandt andet kunne bidrage med, at maskinen skulle have en lidt højere frihøjde, specielt bagtil, så den ikke kører fast, når den rammer en bunke jord. Desuden har vi fået en kraftigere bagplade på, som bedre kan tåle skrammer, siger Frank Skaaning, der sammen med sin kollegaen Kasper Nymark, formand, Anlæg & Byggeri hos Aarsleff A/S, har givet feedback til producenten.

Klar til produktion

Ordrebogen er altså åben hos vores tre HG forhandlere i Danmark på E2000 dumper, og man har hos HG ressourcerne til at kunne levere rigeligt i løbet af 2023. Den første ordre bliver kørt over rampen til Aarsleff A/S i løbet af andet kvartal.

- Vi synes, at HG har gang i et enormt spændende dansk projekt i forhold til at udrulle maskiner, som understøtter den grønne omstilling. Det taler også ind i vores ambitioner for en grønnere entreprenørbranche. En af de store faktorer i, at vi tror på den nye E2000 er, at man uden bekymring kan køre en hel arbejdsdag. 12 timers køretid og opladning på lige over tre timer med den interne lynlader, det giver bare god ro i maven, siger Frank Skaaning, Aarsleff A/S.

Vi synes, at HG har gang i et enormt spændende dansk projekt i forhold til at udrulle maskiner, som understøtter den grønne omstilling. Det taler også ind i vores ambitioner for en grønnere entreprenørbranche Frank Skaaning, materielforvalter, Aarsleff A/S

HG E2000 kommer med firhjulstræk, der gør den terrængående

Om E2000 dumperen

  • Lithium batteriteknologi
  • Markant reduceret støjniveau
  • Laster 2 ton
  • Emissionsfrit arbejdsmiljø
  • Kørsel med én pedal giver maksimal komfort
  • 20 til 80 pct. batteriopladning på 2 timer
  • Oplades med biloplader, 16A kraft eller 220v EU stik • 12 timers effektiv køretid – nok til en fuld arbejdsdag.

HG Machines, Hedensted

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093