23948sdkhjf

Se hvilken trælastkæmpe som sætter rekord og runder 52 milliarder

I årene 2020-2023 har Stark Group foretaget 30 virksomhedsopkøb, og selskabet har ikke planer om at stoppe

Stark Group tæller omsætningen i stadig flere millarder - nu har trælastkæmpen sat en ny rekord. I regnskabsåret 2022/23 nåede omsætningen over 7 mia. euro, hvilket svarer til cirka 52,5 mia. kr.

Omsætningsvæksten var på 17,7 pct., hvilket i særlig grad blev drevet af opkøbet af Saint-Gobain Building Distribution UK Ltd, en af Storbritanniens største byggemarkedskæder, i februar 2023.

Efter flere år med ekstraordinær aktivitet i byggeriet blev regnskabsåret 2022/23 et omskifteligt år. Første halvår var præget af stærk vækst efterfulgt af en markant opbremsning i markedet i andet halvår. 

Takket være et stærkt fokus på omkostningsstyring og udnyttelse af stordriftsfordele kunne driftsindtjeningen fastholdes tæt på rekordniveauet fra året før.

- Vi leverer er stærkt resultat i et år, der på mange måder har været vanskeligt at navigere i. Inden for samme år har vi oplevet en aktivitet, der både har været ekstraordinært stærk og ganske svag, udtaler finansdirektør Sisse Fjelsted Rasmussen i en pressemeddelelse og uddyber:

- Geopolitisk uro, energikrise samt nye inflations- og renteniveauer fik tag i byggeriets aktivitetsniveau i anden halvdel af vores finansår, hvor aktiviteten i byggeriet ikke kom i gang efter vintersæsonen. 

Stark Group
Regnskabsår 2022/23 2021/22
Valuta mio. kr. mio. kr.
Omsætning 52.482 44.603
Justeret EBITDA 3.393 3.564
Just. EBITDA margin* 6,5 pct. 8,0 pct.
* Justeret EBITDA er defineret som EBITDA ekskl. ikke-tilbagevendende poster af væsentlig og ekstraordinær karakter.
Kilde: Stark Group

Fokus er ifølge finansdirektøren "at drive en finansielt sund virksomhed, der samtidig står klar til at gribe de vækstmuligheder, der byder sig uanset markedsvilkårene."

Britiske ambitioner

Den britiske virksomhed Saint-Gobain Building Distribution Ltd, som blev købt i februar, bidrog med en omsætning på 1,2 mia. euro, cirka 9 mia. kr., og et EBITDA på 31 mio. euro, eller cirka 231 mio. kr., i de fem måneder, den tæller med i Stark Groups 2022/23-resultat.

- Vi har købt den britiske forretning, fordi vi tror, at vi kan drive den bedre. Virksomheden har underperformet i adskillige år. Det er vi ved at ændre, udtaler Sisse Fjelsted Rasmussen. 

- Vi har i dag en forretning i Norden, som er bomstærk. Vores tysk-østrigske forretning har vi forbedret kommercielt og økonomisk, siden vi købte den i 2019. Vores plan er at lade et nyt engelsk ledelseshold overføre vores viden og koncepter fra Norden og Tyskland til det engelske marked, tilføjer hun.

Fortsætter investeringer

Stark Group har leveret en årlig gennemsnitlig vækst i omsætningen på 20 pct. fra 2020-23 og har i perioden foretaget 30 virksomhedsopkøb og øget sin markedsandel. Trods de nuværende udfordrende markedsvilkår er budskabet, at selskabet fortsætter med at investere:

- Vi investerer i vores eksisterende byggemarkeder og en bedre digital platform, vi åbner nye byggemarkeder, og vi har haft tryk på opkøb. Vi vil fortsat have en offensiv strategi og gennemførte i året en opdatering af vores plan, siger Sisse Fjelsted Rasmussen.

- Vi har en fuld agenda med nye initiativer, som vi tager frem imod 2027. Timingen af initiativerne afhænger naturligvis af udviklingen i markedet, men vi står med en lang række muligheder, og vi løber ikke tør for initiativer, der gør livet lettere for professionelle håndværkere og udbygger vores lederskab som deres foretrukne byggemarked og trofaste partner, tilføjer hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094