23948sdkhjf

Hæng håndværkeren på væggen i 2024

DI Byggeri vil have alle talenter i spil. En kalender med inspirerende eksempler skal øge interessen for bygge- og anlægsbranchen

Under overskriften "Alle talenter i spil" sætter branchefællesskabet DI Byggeri fokus på diversitet i en branche, der gerne vil have plads til alle. Det sker i en ny kalender, hvor man ud over ugedage og måneder blandt andet kan møde ordblinde Imad, pladskvinden Ida, Danmarks første kvindelige stilladsmontør og mange flere.

- Netop bygge- og anlægsbranchen er èn af de mest mangfoldige brancher. Den rummer mange medarbejdere og ansatte med mange forskelligheder mht. social baggrund, uddannelsesniveau og etnicitet mv., forklarer direktør i DI Bygeri, Anders Stouge om kalenderen.

Målet med kalenderen er at inspirere endnu flere til at blive en del af branchen og håndværkerfagene. Også for at rette op på en af skævhederne, nemlig mangel på kønsdiversitet.

- Det er en udfordring, da branchen derved går glip af næsten af halvdelen af talentpuljen, som det samlede arbejdsmarked har at byde på, pointerer Anders Stouge.

DI Byggeri fremhæver, arbejdet med diversitet og inklusion er et essentielt konkurrenceparameter for alle virksomheder og er en katalysator for udvikling, succes og vækst – lokalt og globalt. Vi ønsker at bringe alle talenter i spil.

- Det er afgørende, at vi engagerer os aktivt i denne vigtige dagsorden. Vi vil gerne have, at unge mennesker søger ind i byggebranchen og søger en byggefaglig uddannelse. Men det kræver, at de kan se sig selv i branchen. Derfor vil vi gerne medvirke til at vise branchens rollemodeller, siger Anders Stouge.

Diversitetskalenderen er blevet til på opfodring fra DI Byggeris bestyrelse og i samarbejde med en række medlemmer i DI Byggeri, som velvilligt har sponseret og medvirket til udarbejdelsen af kalenderen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125