23948sdkhjf

Malermestrene så grønt i Nyborg

Da årets Nyborg Stævne løb af stablen, var der blandt andet fokus på den grønne omstilling

– Som brancheorganisation har vi et ansvar for at klæde vores medlemmer og branchen godt på til at tage del i den grønne omstilling.

Sådan lyder det fra Per Vangekjær, formand for Danske Malermestre, der i slutningen af januar inviterede tæt på 500 malermestre og leverandører til det traditionsrige og årligt tilbagevendende Nyborg Stævne.

Og blandt årets oplægsholdere fandt man PPG's tekniske produktspecialist og DGNB-konsulent Lennart Baunsgaard, der satte fokus på DGNB, lovgivning og certificeringer. Oplægget havde til formål at give malerne et overblik over lovgivning i forhold til malerfaget samt inspirere malerne til at træffe grønnere valg i dagligdagen.

– Det var en stor ære at få mulighed for at dele ud af vores viden og klæde malerne godt på til at imødekomme de omfattende klimakrav og certificeringsordninger. Selvom malerfagets co2e-udledning ved nyt byggeri er forholdsvis lille, skal der stadig leveres dokumentation på lige vilkår med andre håndværksfag. Derfor er det også vigtigt, at branchen føler sig klædt på til at imødekomme udfordringerne, udtaler Lennart Baunsgaard i en pressemeddelelse.

PPGs to DGNB-konsulenter, Claus Hjul Jensen og Lennart Baunsgaard, har igennem det sidste år afholdt en række dialogmøder med malere i hele Danmark, hvor omdrejningspunktet har været fremtidens krav til det grønne byggeri. Disse dialogmøder afholdes fortsat i 2024, hvor alle malere er velkomne.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078