23948sdkhjf

Svenningsens hælder grønt miljø på tanken

Forårets traditionsrige åbent hus-arrangement hus Svenningsens i Kastrup på Amager får tilført en miljørigtig ekstra dimension
Det bliver grønt-grønt, når Svenningsens Maskinforretning onsdag den 15. og torsdag den 16. april byder til det traditionsrige åbent hus-arrangement ved virksomhedens hovedkvarter på Tømmerupvej i Kastrup.

I omkring 40 år har Svenningsens hvert år budt fagfolk fra kommuner, boligforeninger, anlægsgartnerfirmaer, kirkegårde og andre inden for det grønne segment på mulighed for at se det store udvalg af maskiner. I år krydres maskin-kiggeriet med seminarer, der fokuserer éntydigt på miljørigtig drift.

- Godt miljø på alle måder kommer os alle ved. Og heldigvis er maskinproducenterne meget bevidste om at skrue ned for CO2-udledningen og i stedet sende nye maskiner på markedet, der virkelig matcher den miljørigtige tanke. Så i stedet for benzin, hælder vi grønt miljø på tanken, forklarer adm. direktør Benny Svenningsen.

- Vores åbent hus-arrangement er altid en begivenhed, som vi ser frem til med stor forventning. Som regel får vi besøg af omkring 500 gæster, som alle er fagfolk, som kommer for at få en seriøs snak og et kik på de mange muligheder. I år får de så mulighed for også at deltage i to seminarer med både teori og afprøvning af maskinerne, siger Svenningsen-direktøren.

Miljørigtig el-drift

Det ene af seminarerne bliver rent elektrisk. Det er døbt "Fremtidens miljørigtige el-drift", og her vil Svenningsens fortælle om og demonstrere el-drevne Melex-biler, som præsterer op til fem gange så lang kørsel på samme energiforbrug, end traditionelle benzindrevne transportkøretøjer. Det er farvel til udstødningsgasser, støj og forurening, men goddag til lavere serviceomkostninger.

På samme seminar præsenterer Svenningsens det nye agentur for Bosch el-parkmaskiner. I det nye program af professionelle parkmaskiner har Bosch lanceret et nyt lithium-ion batteri-system, som giver samme ydelse som på en tilsvarende benzindrevet maskine. Bosch har valgt Svenningsens som ansvarlig for det professionelle have-park-segment i hele Skandinavien.

Varmt vand mod ukrudtet

Det andet seminar handler om "Ukrudtsfri uden kemi" med demonstration af de norske Heatweed-maskiner, som bekæmper ukrudt kun med anvendelse af 98 grader varmt vand.

- Den nye teknologi har skabt en flerdobbelt win-win situation. Dels er der altså tale om ukrudtsbekæmpelse uden brug af pesticider. Dels kan der bekæmpes i hele vækstsæsonen, og det foregår uden brandfare. Tillige har det vist sig, at man opnår en mere effektiv ukrudtsbekæmpelse med Heatweed. Og da det er vand, der skal i tanken, er der naturligvis også en stor gevinst at hente på økonomien, fortæller Benny Svenningsen.

Både nyt og brugt

- Vi gennemfører begge seminarer både onsdag den 15. og torsdag den 16. april. Men der er et begrænset antal pladser, så derfor beder vi vore åbent hus-gæster om at tilmelde sig forud, hvis de vil høre om "Fremtidens miljørigtige el-drift" eller "Ukrudtsfri uden kemi" – eller måske begge seminarer, siger Benny Svenningsen.

- Hvis man hovedsagelig er interesseret i at se vore mange både nye og brugte maskiner, gælder det naturligvis bare om at troppe op. Hele vores stab af produktspecialister vil være klar til en maskinsnak, og traditionen tro byder vi også på både mad og drikke, lover administrerende direktør Benny Svenningsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094