23948sdkhjf

Ny opgørelsesmetode forkorter praktikpladskøen

Alle unge i uafsluttet grundforløb uden uddannelsesaftale er strøget fra praktikpladskøen Praktikpladsstatistikken hidtil har omfattet elever, som er i gang med et grundforløb. Og det har været en fejl
Med en snuptagsløsning har Undervisningsministeriet i samarbejde med arbejdsmarkedets parter reduceret praktikpladskøen til en af erhvervsuddannelserne med mellem en fjerdedel og en tredjedel.

Ud af ventelisten er røget de unge, der fortsat er i gang med deres grundforløb, men som endnu ikke har indgået en uddannelsesaftale.

Ud af ventelisten er også røget dem, der ikke er aktivt søgende efter endt grundforløb.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) kalder det en fejl, at praktikpladsstatistikken hidtil har omfattet elever, som er i gang med et grundforløb.

Det er ikke en del af den definition af praktikpladssøgende elever, som i 2004 blev aftalt med arbejdsmarkedets parter.

- Det er afgørende at få skabt flest mulige praktikpladser i virksomhederne nu. Det er fundamentet for vores erhvervsuddannelser og for at tiltrække endnu flere dygtige unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse.

Men det er lige så vigtigt at få sendt et budskab til de unge om, at der er gode muligheder for at få en uddannelsesaftale. Den nye opgørelse viser, at kun tre procent af de aktive elever, der har afsluttet deres grundforløb, er søgende, mens otte procent er i skolepraktik, siger undervisningsministeren.

Ifølge Undervisningsministeriets opgørelse var der 6.200 praktikpladssøgende elever i december, hvoraf 3.400 fortsat var i gang med et grundforløb.

Dermed resterede der 2.729 elever, som havde afsluttet grundforløb og som ikke var i gang med skolepraktik. Samtidig var der 6.636 unge i skolepraktik.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094