23948sdkhjf

Prøv, mærk og føl et håndværksfag

Danmarks største uddannelsesevent, DM i Skills, indtager i dag København. Over tre dage vil 300 unge elever fra erhvervsuddannelserne dyste om at blive danmarksmester inden for 36 forskellige fag fra murer til detailhandel og fra bager til industritekniker
Fra i dag torsdag den 8. januar og frem til lørdag den 10. januar slås dørene op til Danmarks største uddannelsesevent, når DM i Skills - de årlige danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser - indtager Bella Centers 37.000 kvadratmeter. Over tre dage vil 300 unge elever fra erhvervsuddannelserne dyste om at blive danmarksmester inden for 36 forskellige fag fra murer til detailhandel og fra bager til industritekniker.

Mesterskaberne er åbne for offentligheden, og det forventes, at omkring 50.000 besøgende vil lægge vejen forbi. Størstedelen af de besøgende er skoleelever fra 7. til 10. klassetrin, og de vil ikke blot kunne se det fantastiske håndværk, som når social- og sundhedsassistenterne udfører komplekse pleje- og omsorgsopgaver, hvor skuespillere agerer borgere og patienter, eller når tømrerne skal rekonstruere tårnet i Zoo.

I særlige "Prøv, mærk og føl et fag"-stande vil de besøgende nemlig selv kunne prøve at bygge, røre, bage, klippe og forbinde for på den måde at afprøve, om en erhvervsuddannelse kunne være noget for dem.

Samtidig vil der være uddannelsesvejledere til stede, som kan guide og vejlede de unge om både erhvervsuddannelser og andre ungdomsuddannelser. På den måde er DM i Skills et "uddannelseseksperimentarium", hvor unge, der skal til at vælge ungdomsuddannelse, både kan få inspiration, praktisk erfaring og vejledning om erhvervsuddannelsernes mange spændende muligheder.

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse

De seneste ti år er søgningen til erhvervsuddannelserne faldet. Senest viste en undersøgelse fra Danske Skoleelever i december 2014, at kun hver tiende elev i 8. klasse overvejer en erhvervsuddannelse efter 9. klasse. Der er dermed langt til regeringens målsætning om, at 30% af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse i 2025.

Som et led i at vende den negative udvikling, har DM i Skills de seneste år nydt stor politisk opbakning. Således er det igen statsminister Helle Thorning-Schmidt, der åbner mesterskaberne den 8. januar – i år sammen med overborgmester i København Frank Jensen og regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen.

Når konkurrencerne er overstået lørdag den 10. januar vil det være undervisningsminister Christine Antorini, som uddeler præmier til de nye danmarksmestre, mens børne- og ungdomsborgmester i København, Pia Allerslev, overdrager værtsstafetten til værtskommunen for 2016.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078