23948sdkhjf

Nordsjælland kalder omverden

Dansk Byggeri i Nordsjælland opfordrer alle lokale kræfter til at bakke op om en forbedring af infrastrukturen af hensyn de lokale virksomheders muligheder
Den samlede infrastruktur i hele Nordsjælland har brug for en opgradering. Det mener Dansk Byggeri Nordsjælland, der roser de seks nordsjællandske borgmestre, der arbejder på at skabe politisk lydhørhed overfor trafikforbedringer på motorvejene til Frederikssund og Hillerød samt Kystbanen.

- Hele Nordsjælland skal i 2015 stå sammen om at sætte fokus på behovet, og de seks borgmestre har lavet et godt stykke arbejde, der viser vores lokale udfordringer, siger formand for Dansk Byggeri i Nordsjælland, Jørgen Simonsen.

Nordsjælland har vand på tre sider, og det giver særlige udfordringer for den infrastruktur, der er helt afgørende for, at de lokale virksomheder kan udvikle sig og klare sig i konkurrencen.

- Vi er i Nordsjælland meget tilfredse med, at udbygningen af Helsingørmotorvejen snart er afsluttet. Det vil give en tiltrængt forbedring af infrastrukturen, men som desværre ikke er nok. Derudover har vi i Nordsjælland vand på tre sider, og det må ikke blive en begrænsning for de lokale virksomheders udviklingsmuligheder. Derfor må de lokale virksomheder have langt bedre muligheder for at arbejde sammen med svenske virksomheder og for at komme ind på det sydsvenske marked, siger Jørgen Simonsen.

Lokalt arbejdes der på at få skabt den nødvendige politiske interesse såvel på dansk som på svensk side for en ny fast forbindelse mellem Sverige og Nordsjælland.

- Jeg er meget tilfreds med, at Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, sammen med Helsingborgs borgmester har engageret sig så stærkt i arbejdet for en ny fast forbindelse mellem Sverige og Nordsjælland, for jeg er ikke i tvivl om, at den forbindelse vil give mange gode ordrer til lokale nordsjællandske virksomheder som leverandører til svenske virksomheder eller direkte til det svenske marked. Det vil være godt for erhvervslivet, og så vil det jo også give nogle rare arbejdspladser, så vores børn ikke behøver at søge til København eller andre steder for at få et job, siger Jørgen Simonsen og tilføjer:

- Vi har en fælles interesse i at skabe arbejdspladser, og det kan en ny fast HH-forbindelse bidrage til, så jeg vil opfordre alle lokale kræfter til at bakke op om arbejdet for at få en ny fast forbindelse mellem Nordsjælland og Sverige.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078