23948sdkhjf

Indsatsen mod arbejdsulykker virker

Hos Arbejdstilsynet bliver handlingsplanen om reduktion af alvorlige arbejdsulykker fremhævet som et af de store lyspunkter i 2014. Håbet er, at året bliver et referenceår for et fremtidigt fald i antallet af arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen
I 2014 blev en ny handlingsplan om reduktion af arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen præsenteret, og arbejdet fremhæver Arbejdstilsynet som et af de helt store lyspunkter.

- Når man ser på alle brancher tilsammen, så er der sket et fald i antallet af ulykker, men i bygge- og anlægsbranchen ligger man stadig på et stabilt, højt niveau fra år til år.

Vores håb er, at handlingsplanen og det brede samarbejde kan være med til at ændre på det billede, siger Eva Jensen, kontorchef i Arbejdstilsynet til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

- Jeg har da et optimistisk håb om, at vi fremover vil se et fald. Det er under alle omstændigheder positivt at se, at så mange tager ansvar og står sammen, siger hun.

Politisk udspring

Handlingsplanen udspringer af finanslovsaftalen for 2012, hvor regeringen og Enhedslisten blev enige om at sætte målrettet ind for at nedbringe antallet af alvorlige ulykker i byggeriet.

I den forbindelse fik Arbejdstilsynet og en række parter i bygge- og anlægsbranchen til opgave at udarbejde en plan.

Arbejdet har bl.a. mundet ud i et særligt fokus på planlægningen og projekteringsfasen.

- Vi ved fra forskningen, at to tredjedele af årsagerne til de alvorlige ulykker skal findes i projekteringen og planlægningen af byggeprojekterne og arbejdsprocesserne.

Der er derfor et potentiale her for at reducere ulykkerne. Derfor er det vigtigt at tage fat her og indgå i en god dialog med både bygherrerne og rådgiverne, så vi sammen kan sætte fokus på problemet og rette ind, siger Eva Jensen.

Og netop dialog er en prioritet fremadrettet, oplyser hun.

- Det er noget af det, vi vil have mere fokus på i 2015. Og det skal ske på en måde, så dialog og kontrol supplerer hinanden, lyder det.

Tallene fra Arbejdstilsynets nyeste årsopgørelse viser, at der i 2013 er sket 4.698 ulykker i bygge- og anlægsbranchen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093